Моята охрана беше свалена от НСО през януари 2023г. Впоследствие

...
Моята охрана беше свалена от НСО през януари 2023г. Впоследствие
Коментари Харесай

Кирил Петков: Назначиха ми охраната заради заплаха за живота

Моята защита беше свалена от НСО през януари 2023г. Впоследствие в Министерство на вътрешните работи постъпи информация за директна опасност за живота ми и междуведомствена комисия, в която вземат участие и другите служби, ми назначи защита заради тази опасност. Това написа съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “ Кирил Пеков във Фейсбук страницата си.

Коментарът му идва след случая с автомобил на НСО, в който се возил Кирил Петков, при който почина възрастен мъж, а брачната половинка му е в болница.

„ След този сигнал за опасност се разпореди и непрекъснато полицейско наличие пред дома ми. Така че тази защита изобщо не е “придобивка ” от властта и не поисквам на никого заради такава причина да му се назначава защита. Не се върша на воин, просто спекулациите по тази тематика бяха ужасяващи и желая хората да знаят истината “, добави той.

И разясни, че по време на случая е седял на задната седалка от дясно. „ Това е наложителното ми място за сядане по протокол. В продължение на близо 40 минути бях във видео конферентен диалог с моя екип като случаят се случи по време на този диалог. Затова не следях придвижването и по какъв начин се случи всичко. Следващите си дейности описах в подробност в предходен пост. Много скърбя за загубата на живота на лидера и в този момент просто се надявам, че бързата реакция на хората от спешна помощ и пожарната, хората, които незабавно се притекоха на помощ, да докара до спасяването най-малко на живота на Красимира, посредством и на невероятния екип в болничното заведение сега. Нито сме бързали за нещо, нито е имало указания да се бърза - следващи ужасни спекулации “, заяви Петков.

„ Вчера видях и друга лъжлива информация по някои медии, че съм имал злополука през 2021 и Рашков като министър ме бил “покрил ”. Ужас - неистина след неистина. През януари 2020, доста преди да вляза в политиката, в София, аз бях в позицията да лишава преимущество на кръстовище, и минаващата кола ме удари в предната ризница и я смъкна. Нито е имало потърпевши, нито е било обвързвано с мен като политик и най-малкото някой ме е “покривал ” за каквото и да било “, безапелационен бе съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР