Моята най-голяма цел преди Олимпиадата е Европейското за мъже и

...
Моята най-голяма цел преди Олимпиадата е Европейското за мъже и
Коментари Харесай

Миткова: Най-голямата ми цел за годината е Европейското в Италия

„ Моята най-голяма цел преди Олимпиадата е Европейското за мъже и дами в Италия. Мисля, че в случай че там се оправя добре, ще си заслужа Олимпиадата “. Това съобщи пред БГНЕС младата българска лекоатлетка Пламена Миткова.


19-годишната Миткова в две следващи години бе оповестена за спортист номер 1 на България, като най-голямото ѝ достижение е международната купа за девойки от 2022 година с резултат 6,66 метра, а в този момент тя навлиза в най-силните надпревари за дами. „ Чувствам се прелестно, сега се приготвям за зимния сезон преди Олимпиадата. Всичко върви доста добре, здрава съм, уповавам се по този начин да продължава. Вече ми минаха два старта, единият в България. Сега февруари предстоят още два шампионата – Балканиада и Национално състезание в България “, показа Миткова.

„ Гоня норматив (за Европейското), още не съм го покрила, само че в случай че не го покрия, мога да се вместя по класация с по-силни резултати. Надявам се да покрия норматива, той не е толкоз висок и мисля, че е една постижима цел. Резултатите сами ще дойдат на огромните шампионати, в случай че достигнем до тях. Най-важното е да подобря персоналния си резултат “, добави тя.

Миткова не скри упоритостта си да взе участие на Олимпийските игри в Париж това лято. „ Имам упоритост, всеки спортист има упоритост, това е върхът на триумфа. Това е най-високото достижение, да отидеш на Олимпиада и да се бориш за край и за медали. Аз към момента съм първоначално и след тази Олимпиада предстоят и други, още шансове, единствено да сме здрави “, сподели състезателката в дългия скок. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР