Моята комисия ще проверява всеки ремонт на язовири оттук нататък,

...
Моята комисия ще проверява всеки ремонт на язовири оттук нататък,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ще проверяваме всеки ремонт на язовири оттук нататък

" Моята комисия ще ревизира всеки ремонт на язовири оттук насетне, до момента в който съм министър - на равнище транспортни разноски за тонкм и единични цени на бетон ". Това сподели икономическият министър Кирил Петков след инспекцията на язовири и определяне, че има три неработещи, само че ремонтирани у нас.

Според Кирил Петков всички пари по тях са платени, само че още не са влезнали в употреба. Язовирите стоят празни, тъй като ремонтът им в този момент завършва, по този начин отговори някогашният министър на стопанската система Лъчезар Борисов. Относно обвиняванията, че поради инспекцията Петков е източил авансово язовирите той сподели: " Това някой да мисли, че се източва, с цел да се снима, това е безсрамие ".

" Крановете са отворени от самото начало. Жалко е да чуя такива упреци, двойно повече пари са изхарчени, а при всеки дъжд водата се оттича, тъй като не е ясно по закон приключен ли е ремонтът ", изясни Петков. Той добави, че се надява от през днешния ден всеки язовир, който е приключен, да се изпълни.

" Средствата би трябвало да се изразходват по най-ефикасния метод ", сподели още икономическият министър. " Платени от ДКК тези язовири са празни, по закон се водят в ремонт и не могат да се завирят. 400 язовира и 630 милиона вкарани в тази активност, 3 са празни и затревени и без право да събират вода ", разяснява Петков и обърна внимание на ДКК.

За ДКК - Трябва повече бистрота, само че към този момент има уебсайт - сподели Петко. " Държавната консолидационна компания към този момент има уебсайт - седмица, откакто споделих, че няма ", изясни икономическият министър. По думите му тази холдингова компания се ръководи от шефове, на които министърът не може да влияе, тъй като има орган над тях. " Под тях могат да се случват ремонтни действия без публични поръчки. Компанията защищава и дава опция за голямо действия без публични поръчки. Целият военно-промишлен комплекс е там - ВМЗ - Сопот и " Кинтекс ", сподели още Петков.

Той съобщи и че би трябвало да се трансформират нещата, и по тази причина влизат вътре, само че не могат да сменят ръководството. Според него ББР, ДКК и Агенцията за експортно обезпечаване са свързани.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР