Моята кауза е независимостта на съдебната система, ще се обърна

...
Моята кауза е независимостта на съдебната система, ще се обърна
Коментари Харесай

Лозан Панов: Моята кауза е независимостта на съдебната система

Моята идея е независимостта на правосъдната система, ще се обърна за поддръжка към всички свободни жители. Това съобщи ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов пред президентството, където разяснява решението си да се яви на изборите за държавен глава като самостоятелен претендент, повдигнат от предприемчив комитет и „ Правосъдие за всеки “.

Той обивя, че кандидатът за вицепрезидент ще бъде журналистът и публицист Мария Касимова.

„ Това е име, което е добре познато. Човек, който ще се занимава с въпроси свързани със обществена активност и значимия въпрос за свободата на словото в България “, сподели той.

Панов разяснява и някои от другите участници в конкуренцията за „ Дондуков “ 2

„ Не имам вяра в конституционния катарзис на господин Радев, не съм видял позиция, която визира основния прокурор Сотир Цацаров. Нещо повече, този катарзис се получи, когато копоите на господин Гешев влязоха в президентството. В този смисъл, това е деяние предизвикано не от публичен, а от персонален интерес “, сподели ръководителят на Върховен касационен съд.

Според Панов зад кандидатурата на Анастас Герджиков стои желанието на Движение за права и свободи да се насочи към президентския пост в страната.

От „ Правосъдие за всеки “ регистрираха, че с цялостно единогласие са приели издигането на кандидатурата на Панов, защото по думите им му имат доверие, ще вземат участие интензивно в идната акция за неговата кандидатура.

Инициативният комитет чака присъединението на спомагателни хора - единствено общественици, представители на дребния и междинния бизнес, адвокати и така нататък В него няма да видите партийни лица, разясниха от „ Правосъдие за всеки “.

Пред Българска национална телевизия съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов съобщи, че приветства самодейността за издигане на кандидатурата на Лозан Панов за президент и разясни, че в границите на идната седмица трите обединения в обединяването ще вземат групово решение дали да поддържат Панов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР