Моята кауза е европейска България и независимо от каква позиция

...
Моята кауза е европейска България и независимо от каква позиция
Коментари Харесай

Деница Златева: Залогът е дори само с един глас БСП да победи ГЕРБ

Моята идея е европейска България и без значение от каква позиция - като евродепутат, някогашен отраслов вицепремиер или зам.-председател на Българска социалистическа партия, ще работя точно за това. Това съобщи пред bTV зам.-председателят на Българска социалистическа партия и претендент за евродепутат от листата на " Българска социалистическа партия за България " Деница Златева.
Тя изясни, че от 12 години по документи сме членове на Европейски Съюз, приказваме за споделени полезности и споделен дом, само че когато пътуваме из страната, виждаме, че има голяма разлика в стандартите на приходи, витален стандарт, достъп до опазване на здравето, благоприятни условия за развиване на дребен и междинен бизнес. " Най-голямото предизвикателство е да разбираем този бюрократичен брюкселски език  на елементарните български жители. Отговорност на българските евродепутати, еврокомисар, на нашите народни представители, тук- в Народното събрание и държавното управление, е да доближим Европа до българските жители ", съобщи тя.
По думите ѝ залогът е даже и с един глас Българска социалистическа партия да победи ГЕРБ , тъй като това е залог за бъдещето на България. " Ако успеем, това ще значи че сме спечелили доверието на българските жители и сме потвърдили, че сме опция ", изясни тя. По думите й това ще докара и до предварителни парламентарни избори. " Борисов съобщи, че няма да подаде оставка. Всички обаче виждаме какво се случва и в огромната, и в дребната коалиция, и свадите за корупция ", изясни зам.-председателят на Българска социалистическа партия.
Тя разяснява, че при срещите си с хората ги пита с какво асоциират ГЕРБ - с автомагистрали или корупция. И болшинството от отговорите са - с корупция. Златева акцентира, че в случай че левицата завоюва европейските избори, ще има и по-добра изходна позиция за локалните избори. Тя акцентира, че има доста общини, които са превърнати във феодални владения. Като образец даде Ивайловград, където хора са наказвани, че приказват с представители на опозицията, а в това време съществени техни права и потребности не са обезпечени - най-отдалеченото село е на 100 км. от болница.   " Говорим за европейска правдивост, взаимност и тъждество и когато стигнем до едно малко обитаемо място, което е забравено, няма по какъв начин да разбираем на хората там, че и те са европейски жители, тъй като не се усещат и не живеят като такива ", сподели Златева. По думите й приказваме, че не желаеме да сме второ качество и да има двойни стандарти, да не ни третират като второразрядна или треторазрядна страна членка, а разделяме българите.
  " Не можем да разделяме по политически пристрастия ", безапелационна бе тя.  Деница Златева акцентира, че по значими тематики, които са национално значими, като пакета " Макрон ", българските евродепутати би трябвало да работят единно, дружно с Народното събрание и държавното управление. " Трябва да се надмогне партийният нарцисизъм, тъй като в този момент тази заварка липсва ", заключи Деница Златева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР