Моята хипотеза е, че е можело да има различни цели.

...
Моята хипотеза е, че е можело да има различни цели.
Коментари Харесай

IT експертът Димитър Ганчев: Възможно е първоначалната цел на изпращача на мейлите да се е променила

" Моята догадка е, че е можело да има разнообразни цели. В началото задачата да е била една, а  след това поради обществената реакция, задачата да се е преформатирала.

 

Даже не е 100 % несъмнено, че става дума за едни и същи настоящи лица, може да са разнообразни. Не бих споделил хакери. Изпращането на електронно писмо от името на случайно лице не е чак толкоз комплицирана задача и е по силата на всеки.

 

Аз първоначално помислих, че е класическа скица - някой има контролно и желае да му затворят учебното заведение и с цел да него заловен елементарно - кой е и къде е, е писал на 10 учебни заведения в един регион.

 

Но това обаче не се връзва със идващите дни. Затова споделям, че не е напълно изключено в началото задачата да е е била е една, а след това някой да се възползва, с цел да всява суматоха, копирайки дейностите на някой, които първо е имал напълно друга цел ", изясни Ганчев.

 

По думите му всекидневно в такива случаи има нещо доста простичко -  някой има съответна цел да затвори съответно институция, поради някаква персонална полза и с цел да не хо заловен уголемява периметъра - не едно учебно заведение, а 10. 

 

" Но в този момент това продължи прекомерно дълго ".

 

" Разкриването на причинителя е мъчно, тъй като е елементарно да се изпрати сходен имейл ", твърди Ганчев. По думите му, ако той не е направил някаква неточност, на практика е невероятно да се открие.

 

" Даже не става въпрос да се употребяват хакерски мрежи ", твърди специалистът. 

 

Той счита, че правоохранителните органи ще реализиран триумф единствено, в случай че изпращачът не е взел никакви ограничения и е оставил следите си.

 

Ганчев акцентира, че задачата е по-скоро да се приказва по-дълго за станалото, с цел да се отвлече вниманието на хората от друго нещо.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР