Моят сътрапезник, който е местен патриот, може и да излезе

...
Моят сътрапезник, който е местен патриот, може и да излезе
Коментари Харесай

ПКП - сатира от Кирил Кадийски

Моят сътрапезник, който е локален родолюбец, може и да излезе прав.

Дори да не е правил тъкмо това в паметната механа Алеко, в действителност тук преди доста повече от столетие се е учредило първото туристическо сдружение в България. Пише го черно на бяло – на мраморна плоча на стената.

Подмятам нещо за Бай Ганьо, който прави избори и бай Киро се оживява. Бай Ганьо може да е правил избори, но в този момент май ние избори вършим за Бай Ганьо. Не го ли виждаш къде и по какъв начин се курдисал. Народа го бил избрал. Гърците даже го бяха изтипосали на корицата – бай Киро се интересува живо от политиката, чувал е и за тоя политически скандал. Били го сбъркали с Калоянчев. Грънци, що го не сбъркаха с Парцалев. Това гърците са огромни интересчии, ти видял ли си грък да се мине – заключава интернационално бай Киро (Кирие, Кирие, елейсон!) и минава към скептицизъм: в бутилката е останала единствено половината от наличието. - Ама и ние сме огромни балъци. И каква стана тя! Нане и Вуте, сиреч българските гласоподаватели, махат тиквите от оплитам, с цел да наслагат... кратуни.

И в действителност - към този момент в Народното събрание няма да подвига парлама ТКП (Тъпата Кърджалийска П-тка Цецка Караманчева), ами към този момент се задава огромна патаклама: нямало да може и да се диша - и отново от ТКП (Трътлестата Копот от Пловдив, по думите на хлевоустия бай Киро, който без да му мигне окото разправя на ляво и на дясно, че като нищо можел да бъде и министър председател, тъй като е го къде е Банкя, его Княжево, разлика никаква).

Та за г-жата от Пловдив. Каквото кажела тя – това щяло да става, сиреч, ония, дето до момента колели и бесели, в този момент тя към този момент щяла да ги набива на прът. Абе някои дами единствено мислят на кой прът да се наденат – това отново от бай Кировите словесни бисери, пък той от баба си го бил чувал.

Пустият му Пловдив – подхвърлям аз, с цел да не остана по-назад – от град на тепетата се трансформира в доставчик на тепегьози за българския парламент. Не ни стигаха грънци, ами в този момент и похлупаци се търкулнали къмто Народното събрание. И няма да има прекъсване, тъй като както е споделил техният бивш водач и преподавател по време на оня, популярния развой: „ Капакът на гърнето се търкаля и ще продължи да се търкаля до окончателната победа на... нелепостта!”

Бай Киро си е изпил бирата, аз моята ще я оставя недопита. – Ти какво, нещо не си доизкара мандата. – пробва се да ме клъвне бай Киро. – Че то огромен кяр като някои го доизкараха, виждаш както става – подхвърлям сякаш безразлично. – Отивам да пикая – споделя моят събеседник – че да ослабя политическото напрежение. – Къде бе, човек, – преструвам се за кой ли път на европеец – ти от Черния кос до Красно село някъде да си видял социална тоалетна?

Ей ги храстите къде са – сопна ми се княжевският каруцар и заразвява бликам, на която би завидял и основния пожарникар на републиката, той и лекар на науките и идол на неуките!.– Да им пикая на демокрацията – заизтръсква се бай Киро – и от мен да знаеш, последната капка пада постоянно вътре. Ама да забележим оная капка по кое време ще прелее.

Кирил Кадийски
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР