Моят съпруг много обича да хвърля детето във въздуха. То

...
Моят съпруг много обича да хвърля детето във въздуха. То
Коментари Харесай

Мъжът ми обича да хвърля бебето във въздуха, аз се страхувам

„ Моят брачен партньор доста обича да хвърля детето във въздуха. То се кикоти, а аз се тормозя. Смятам, че е рисково и, че може да падне. Напразно ли се тормозя? ” , пита майка. 

На въпроса отговаря педиатърът доктор Никита Волков.

Бебетата и дребните деца обичат височините и избухват в благополучен смях, когато ги подхвърят високо във въздуха. Затова възрастните се пробват да доставят наслаждение на хлапетата като си играят чест с тях на " Хвър - р - р ".

- От една страна, такива " полети " са положителни: те оказват помощ и упражняват вестибуларния уред, засилват активността на сърдечно-съдовата система и детето изпитва кратковременно и извънредно за него положение на безтегловност.

- От друга страна, при дребните деца това развлечение провокира свръхвъзбуда. Освен това, в случай че го хвърлите прекомерно високо, има риск да „ прелети “ около ръцете ви и да падне. Дори  да е върху леглото, това крие риск от сериозни пострадвания.

- Имайте поради, че неочакваното и пламенно подхвърляне и „ полетът “ към небето може да уплаши детето.
По време на такова развлечение се уверете, че наоколо няма ъгли, ниско висящи лампи, рискови предмети. Добре е изпод да е леглото или пълен матрак, за всеки случай.

- Спрете играта, преди детето да стартира да плаче. Така ще предотвратите превъзбудата или уплахата.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР