Моят коментар за Спецов е личен и не ангажирам парламентарната

...
Моят коментар за Спецов е личен и не ангажирам парламентарната
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Абсолютно недопустимо е завръщането на Румен Спецов като шеф на НАП

" Моят коментар за Спецов е персонален и не наемам парламентарната си група с него. След всичко, което бе изнесено като данни, че Румен Спецов е продал своята компания " Гранекс Трейдър " ЕООД на малоимотно лице, считам за безусловно неприемливо още веднъж да заема този пост ", безапелационна бе тя във връзка първата рокада, подхваната през вчерашния ден от новия кабинет.

На въпрос дали има лостове, с които ГЕРБ да управляват финансовият министър Асен Василев, Атанасова отговори, че парламентарният надзор е единственият лост, посредством който ще се упражнява надзор над всички министри в този кабинет.

Относно диалозите за конституционна промяна, Атанасова уточни, че те се водят сред ПП-ДБ и Движение за права и свободи, а ГЕРБ не взе участие в тях.

" Всяка парламентарна група може да номинира, който пожелае и позицията ни е безапелационна ", посочи тя. По думите й до две седмици въпросната комисия би трябвало да стартира работа. Атанасова добави, че чака да види и предложенията за конституционни промени, декларирани и от президента Румен Радев преди много време.

" Ще ми се най-сетне и господин Радев да покаже своя план на Конституция, за който приказва години наред, а никой не е виждал ", сподели лидерката на депутатите от ГЕРБ-СДС, представена от.

" Истински се надявам, че осъзнаваме, че тук приказваме за голямо болшинство от народни представители, които да поддържат конституционната промяна - 180 или 160 гласа поддръжка. В този смисъл, това и времево би определило времето на тази комисия ", сподели още Атанасова

От ГЕРБ са безапелационни, че оферти за конституционни промени би трябвало да се търсят в диалози и с парламентарните групи на " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.

" Надявам се, че всички си даваме смисъл и на това, че това беше един от главните задължения, който сме поели пред българските жители - дълго чакана смяна. Всяка от парламентарните групи е декларирала, че ще взе участие и даже официално да няма брой народни представители, с цел да внесе подобен план, то можем дружно да работим по текстовете и това да бъде едно общо дело ", разяснява Атанасова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР