,,Моят дом е моята крепост. Да. Повтаряме го често и

...
,,Моят дом е моята крепост. Да. Повтаряме го често и
Коментари Харесай

Roomba Combo i8 & i8+: домът вече е непревземаема от мръсотията крепост

,,Моят дом е моята цитадела ”. Да. Повтаряме го постоянно и имаме вяра в презумпцията, че когато сме вкъщи, сме предпазени от всичко.

Всички обаче знаем, че с цел да се облагодетелстваме от комфорта и защитните сили на дома, той би трябвало да дава отговор на визията ни за непорочност и уют: а това изисква време и старания, другояче казано: черна домакинска работа.

И най-самостоятелната, кариерно и фамилно осъществена, свръхуспешна жена, рано или късно се изправя пред тъжната действителност на мръсния домакински под и ненавистната вероятност да прекара няколко часа от деня си в мъкнене на прахосмукачка, пълнене на кофи с препарати и бърсане с парцал по всевъзможни затънтени ъгълчета на „ крепостта “.



И въпреки всичко, през последните години на хоризонта на епичната борба с бита се появиха прахосмукачките-роботи, които бързо обърнаха играта. Редица фамилии пускат робота заран, с цел да закусят без да настъпват трохите от вечерята, и вечер, с цел да вечерят без да настъпват трохите от закуската. Големите прахосмукачки се вадят все по-рядко, напряко случайно, а фамилиите с домашни любимци наложително имат своя „ Румба “, която събира животинските косми от... на всички места.

Въпреки че след дебюта на подиума на прахосмукачките-роботи на iRobot, на пазара се появиха десетки други марки, които оферират „ сякаш същото “, iRobot си останаха пионерите и водачите на въпросния (идеално чист) подиум.



Сега компанията пусна новия модел Roomba Combo i8 и i8+, който следва наклонността всички i модели да станат „ комбо “: другояче казано да оферират.

I8 е нова генерация образован робот, съчетаващ прахосмукачка и моп със супер прецизна навигация, мощна всмукателна мощност и опция да бъде ръководене през приложение на телефона ви.

С навигацията iAdapt® 3.0 с технология vSLAM® и система за интелигентно картографиране Imprint™, Roomba® проучва над 230,400 точки в секунда и се ориентира в пространството без неточности.

Овен че постоянно избира най-хубавата техника за разчистване, новият робот разпознава всяка стая и запаметява до 10 жилищни проекта. Да преведем: с i8, + или без +, може да си купите фамилна прахосмукачка-робот и в случай че желаете, да я ползвате вкъщи и да я давате на родителите си, на вуйна си и на кумовете си. Тя помни всичко, не се обърква и почиства до съвършенство пода във всяко помещение, което ѝ поверите.



Ако вуйна ви живее в палат, също няма проблем. Roomba следи положението на батерията си и в случай че има потребност, да се връща на зарядната си станция, с цел да се презареди, след което продължава оттова, докъдето е спряла.

При, самостоятелността е издигната на още по-високо равнище. + моделите имат самопочистваща база, която изцяло отстрани нуждата да следите какво прави роботът и да се ангажирате с него.

Когато контейнерът за отпадък на i8+ се изпълни, Roomba се връща на самопочистващата база Clean Base и автоматизирано разтоварва боклука в противоалергична торбичка Allergenlock, която е поместена в станцията и побира до 60 контейнера за отпадък като по този начин не разрешава на мръсотията и праха да се върнат назад във въздуха. Next level разчистване на дома с грижа за здравето на жителите му – отвред.



Ако сте почитатели на iRobot, към този момент сте срещнали с четиристепенната почистваща система Aeroforce, която концентрира въздушния поток в това пространство сред гумените екстрактори и основава мощен вакуум, който всмуква всичко: от котешкия мустак до нагризаната бисквита.

И като стана въпрос за котешки мустак, по-старите модели на iRobot изискваха да слагаме пред купичките за вода на животните виртуалната преграда на робота, само че в този момент и това отпада с функционалността Keep Out Zones, с която избираме безграничен брой места, до които роботът да не стига. Разбира се, определяте зоните върху картата в приложението iRobot Home Genius – всичко е елементарно и икономисва време. Включително функционалността " Clean when I am away " ( " Почисти, когато ме няма " ), с която настройвате робота си да почисти до момента в който сте в офиса или се прибирате с детето от детската градина.

Roomba автоматизирано разпознава комбинирания режим на разчистване при слагане на подобаващия резервоар за вода – по този метод почиствате в два режима с една машина, а в случай че не желаете роботът да мие някъде, още веднъж цъквате мобилното приложение и задавате съответната зона с No Mop Zones.



В общи линии, започнахме с една поговорка и можем да приключим с детронирането на друга. Наистина, домът е нашата цитадела и всичко, с което можем да я укрепим и да улесним живота си в нея, е добре пристигнало оттатък „ крепостните стени “. Но не можем да се съгласим, че „ човек не може да има всичко “.

Защото, както излиза наяве, когато технологиите и мисълта за хората се движат дружно, както в, можем да имаме всичко. Поне що се отнася до чистия ни дом.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР