Моят апел към Народното събрание е независимо от всичко друго

...
Моят апел към Народното събрание е независимо от всичко друго
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров призова от кулоарите депутатите да приемат актуализация на бюджета

Моят зов към Народното събрание е без значение от всичко друго да намерят време да одобряват актуализация на бюджета. Това сподели служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров в коридорите на Народното събрание.

" В бюджета за тази година Министерство на здравеопазването има планувани за първа линия 40 млн. лева До този миг сме изплатили 330 млн. от началото на годината. Останалите средства са от бюджетите на другите ведомства. Това не може да продължава повече, тъй като ще докара до прекъсване на обществените заплащания и неспособност да се заплащат заплатите на служителите на реда да вземем за пример и на други чиновници. Важно е което и да е държавно управление да актуализира бюджета ", уточни здравният министър и изясни, че това ще разреши и по-лесно да се ползва Планът за противопоставяне на Коронавирус вълната, защото, съгласно него, в случай че се ползват ограничения за ограничавания, автоматизирано би трябвало да започват заплащания в поддръжка на бизнесите, които са лимитирани.

" За страдание в бюджета средства за такива заплащания също няма ", сподели служебният министър.

Според него митингът на ресторантьорския отрасъл е бил очакван и те просто са го провели.

" За разлика от преди, ние в този момент имаме съответен проект и може да се планува какво ще се случи. Подготвени са ограничения за обезщетение, в случай че се наложат ограничаващи ограничения. Създадена и е и опция при избрани условия тези мероприятия да продължат да се извършват в досегашния си тип без ограничавания. Вчера имах среща с представители на културните среди и те възприеха доста положително тази опция - да продължат да работят при цялостен режим, в случай че са имунизирани и има режим за пропуск на имунизирани хора. Стремим се да бъдем оптимално гъвкави. Ако се ползват ограничения, те няма да са от през днешния ден за на следващия ден, а отсрочено - с 4-5 дни пролонгация, с цел да могат хората да имат време да се приготвят и да се включат в стратегиите. Целта ни е оптимално да облекчим хората. Не желая и няма да позволи претоварване на лечебните заведения и картини като тези, на които бяхме очевидци - хора да умират по улиците или на входовете на лечебните заведения. Това няма да се случи ", добави той.

Кацаров се яви в Народното събрание за чуване от депутатите по отношение на Националната детска болница. Той изясни, че са регистрирани поредност от законови нарушавания, които са го довели до обстановка да търси 9 млн. лева Здравният министър показа и последователност на събитията към градежа на детската болница.

Здравният министър показа и последователност на събитията към градежа на детската болница.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР