Moutai кафе, някой? Luckin добавя огнения ликьор към своите лате

...
Luckin Coffee обедини сили с Kweichow Moutai, производителят на китайския
Коментари Харесай

Luckin Coffee обедини сили с Kweichow Moutai, производителят на китайския жарък национален алкохол baijiu, за необичайно предложение: алкохолно лате.

Популярната китайска верига кафенета пусна в понеделник т. нар. „лате с вкус на сос“ с разтърсване на алкохол за 38 юана (5,20 долара). Клиентите, които поръчват с онлайн купон, ще могат да получат 50% отстъпка за ограничен период от време, се казва в съобщението.

„Сосът“ в иметое очевидно препратка към леко пикантните нотки на алкохола на Moutai, който е сравняван от някои пиячи със соев сос.

Новата напитка бързо станагореща тема в китайските социални медии, като много потребители се чудеха дали е безопасно да се консумира в движение. Въпросът „Можем ли да караме кола, след като пием това кафе Moutai?“ беше тема номер едно в социалната мрежа Weibo в понеделник с 430 милиона гледания.

Baijiu на Moutai е изтръпваща гърлото спиртна напитка, която обикновено съдържа 53% алкохол.

 EMBARGOED 01 Starbucks Oleato С любезното съдействие на Starbucks

Бистрата, мощна спиртна напитка е наречена „огнена вода“, благодарение на силния си вкус. Червено-белите бутилки от водещия продукт на Moutai, "Feitian" или "Flying Fairy", са основна част от китайските държавни банкети и бизнес събития.

За новото си сътрудничество с Luckin всяка чаша има само малка част от алкохола с общо алкохолно съдържание от около 0,5%, според Luckin.

Компанията обаче предлага шофьорите, тийнейджърите и бременните жени да се въздържат от пиене на лате.

Новата напитка, предлагана на клиентите с прилив на бита сметана отгоре, е най-новият опит на Moutai да разнообрази своите предложения.

Миналата година марката демонстрира още една изненадваща употреба на своя алкохол, като отвори магазин за сладолед Moutai, продавайки десерти с шипове на потребителите в град Zunyi в югозападната китайска провинция Guizhou.

ZUNYI, КИТАЙ - 19 МАЙ: Магазин за сладолед Moutai е на снимката в деня на откриването му на 19 май 2022 г. в Zunyi, провинция Гуейджоу в Китай. Китайската алкохолна марка Kweichow Moutai отвори водещ магазин за сладолед в Zunyi в четвъртък. (Снимка от VCG/VCG чрез Getty Images) ZUNYI, КИТАЙ - 19 МАЙ: Магазин за сладолед Moutai е на снимката в деня на откриването му на 19 май 2022 г. в Zunyi, провинция Гуейджоу в Китай. Китайската алкохолна марка Kweichow Moutai отвори водещ магазин за сладолед в Zunyi в четвъртък. (Снимка от VCG/VCG чрез Getty Images) VCG/Гети изображения

Форматът се оказа голям хит с близо 10 милиона продадени чаши година по-късно, се казва в изявление на компанията през май.

Luckin Coffee се завърна сред потребителите, след като попадна в скандал с измама, който причини изхвърлянето му от Wall Street преди три години.

Веригата кафенета отново е водеща марка в Китай и в момента твърди, че управлява до 10 000 магазина в повече от 240 китайски града.

— Нектар Ган допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР