Мотоциклетът ти е готов за новия сезон. А ти? Имаме

...
Мотоциклетът ти е готов за новия сезон. А ти? Имаме
Коментари Харесай

Седем съвета от Triumph за старта на мото сезона


Мотоциклетът ти е подготвен за новия сезон. А ти? Имаме седем съвета, които ще ти оказват помощ да се приготвиш за идните завършения.

Сигурни сме, че не си не запомнил по какъв начин се кара мотор, само че това не значи, че след дългата зимна пауза, която у нас от време на време приковава мотоциклетите по гаражите за повече от четири месеца, си в положение още от първия безоблачен ден да тръгнеш на дълго чаканото странствуване. Не се съмняваме, че знаеш по какъв начин да вкараш себе си и мотора във форма и тази събота, 31 март, ще сте на линия за откриването на мото сезона, само че в никакъв случай не е късно да си припомниш нещо забравено или да научиш ново.

Това са нашите седем съвета по какъв начин да се подготвиш за новия сезон и за идните пътувания с твоята машина:

Не спирай да поддържаш добра физическа форма . Ако тренираш постоянно и се грижиш за тялото си непрекъснато, няма да се постанова да правиш рискови промени, с цел да подобриш издръжливостта си. Разбира се, в никакъв случай не е късно да започнеш, само че в случай че в действителност не си задоволително добре квалифициран, не бързай да излизаш от града и да предприемаш дълги пътувания. Започни с къси преходи и прави повече почивки.

Загрей. Хубаво е преди да сложиш оборудването и да се качиш на мотора, да отделиш време за загрявка на мускулите на врата и краката, на ставите при коленете и глезените. Седенето върху мотора може да е изморително и тялото ти би трябвало да е квалифицирано.

Планирай. Особено значимо преди първото излизане с мотоциклета за годината е да планираш пътешествието си авансово. Бъди съсредоточен, направи си стратегия и премисли нещата. Така няма да бързаш ненужно и да се чувстваш под напрежение.

Зареди се с сила. Особено преди офроуд, е добре да си отпочинал и мускулатурата на ръцете ти да е мощна. В противоположен случай доста бързо ще ти свършат силите, а умората най-често води до неприятни обстановки.

Не спори с времето. Съобразявай проектите си с прогнозата за времето, и в случай че вали, по-добре изчакай асфалтът да изсъхне, в сравнение с да рискуваш ненужно още при първото каране за сезона. Екипирай се. Няма нищо по-важно от сигурността, а тя постоянно може да зависи от каската и останалата част от оборудването ти. Затова приготви всичко няколко дни авансово. Прегледай деликатно протекторите, и в случай че нещо има потребност от замяна след миналогодишния сезон, по този начин ще имаш време да избереш ново.
Не забравяй да спираш. При първото излизане в природата прави повече почивки. Първо, по този начин ще стигнеш по-далеч и, второ, ще можеш да огледаш пейзажи, за които няма да имаш време да спреш, когато си в топ форма в разгара на сезона.

#ForTheRide
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР