Моторният кораб Вера Су е продаден на търг на чуждестранна

...
Моторният кораб Вера Су е продаден на търг на чуждестранна
Коментари Харесай

Заседналият кораб "Вера Су" си намери купувач и ще бъде ремонтиран

Моторният транспортен съд " Вера Су " е продаден на търг на задгранична компания и ще бъде ремонтиран. Новината за ориста на станалия печално прочут транспортен съд, който заседна на 20 септември 2021 година, претрупан с азотни торове, в скалите край предпазената околност Яйлата, пристигна от Министерството на превоза.

Купувач се е намерил на четвъртия търг на Изпълнителна организация " Морска администрация " - министерството ще получи 276 хиляди $ за плавателния съд, като те ще отидат за компенсиране на разноските по спасяването на екипажа и изтеглянето на кораба, които бяха изчислени на 2.9 млн. лева

В търга е взела участие една компания - " Варса шипинг ". Тя взе участие като представител на задгранична компания, която има желание да купи кораба. Фирмата, предстоящ притежател, е офшорна компания, като крайният притежател е в Литва. Сделката по покупката към момента не е завършена.
Бъдещето на " Вера Су "
Плановете на бъдещия притежател са " Вера Су " да бъде възобновен, изясни Илко Ангелов, шеф на основаната във Варна " Варса шипинг ", акредитиран сътрудник на задграничния покупател, пред " Капитал ". Корабът се намира в кораборемонтен цех " Терем - КРЗ флотски боеприпас - Варна ", където ще бъде ремонтиран за сметка на непознатия притежател, като " Варса шипинг " ще взе участие в процеса.
Реклама
Все още не е ясно каква ще е цената на бъдещата реорганизация. След завършването на продажбата на кораба следва да се качат експерти, които да създадат оценка на вредите. Следва да се изискат предложения от фабрики. Целият развой по възобновяване евентуално ще отнеме сред 4 и 6 месеца.
Българският представител
Българската компания, представител на купувача, " Варса шипинг " се занимава с поправки, техническо обслужване и агентиране на кораби. Компанията се включва в процедурата, откакто задграничният клиент се свързва с тях.

Според уеб страницата на компанията " Варса шипинг " е основана през 1992 година и до момента е направила ремонт, преоборудване и преоборудване на повече от 200 плавателни съда, най-вече танкери река-море, където компанията е постигнала най-висока степен на специализация.

" Купувачът е превел 10% от цената като депозит, подадените документи са тествани и подхождат на условията и критериите. До 3 дни след търга би трябвало да бъде заплатен остатъкът от цената, след което ще се подписа контракт ", разясняват от Министерството на превоза.
Реклама
От там изясняват, че запитвания и огледи е имало и в предходни търгове. Единствено в четвъртия търг обаче е имало подадени документи за присъединяване.
Свързани публикации Корабокрушението на една страна 30 септември 2021, 14:03 " Сам пристигнах " на Камен бряг 24 септември 2021, 10:24 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Калина Горанова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР