MotoGP отложи още две състезания за неопределен период от време

...
MotoGP отложи още две състезания за неопределен период от време
Коментари Харесай

MotoGP отложи стартовете в Италия и Каталуня, новият сезон ще започне не по-рано от 21 юни

MotoGP отсрочи още две надпревари за неустановен интервал от време поради пандемията от ковид, оповестиха от управлението на мотоциклетната конкуренция. Стартовете за Голямата премия на Италия на " Муджело " на 31 май и конкуренцията за Гран при на Каталуня на 7 юни няма да се проведат по стратегия. Така началото на новия сезон е отсрочено до 21 юни, когато е надпреварата в Германия.

От началото на акцията седем старта бяха отсрочени, а Гран При на Катар на 8 март беше анулиран. Италия и Испания са двете страни в Европа, най-силно наранени от пандемията. В Италия има повече от 16 хиляди смъртни случая, а в Испания – 13 хиляди.

„ Продължаващата пандемия от ковид не разрешава двете надпревари да се проведат. Тъй като обстановката остава в положение на непрекъсната еволюция, новите дати за тези съревнования, както и неотдавна отсрочените Гран При на Франция и Испания, не могат да бъдат доказани, до момента в който не стане ясно по кое време тъкмо ще бъде допустимо провеждането на стартовете “, разгласи от MotoGP и прибавиха, че модифициран нов календар ще бъде оповестен „ незабавно щом стане допустимо “.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР