Мото дружина Банско участва през уикенда със седем отбора в

...
Мото дружина Банско участва през уикенда със седем отбора в
Коментари Харесай

Силен сезон за Мото дружина Банско

Мото тайфа Банско взе участие през уикенда със седем тима в известното отборно ендуро съревнование към язовир Копринка - “Таласъми по Копринка ”. С атрактивното съревнование бе закрит сезонът, в който банскалии участваха и като състезатели във всички кръгове, и като уредници на един от най-атрактивните - THREE MOUNTAINS HARD ENDURO BANSKО

Изключително мощно и сполучливо присъединяване в ендуро шампионат ‘2022 година регистрира Мото тайфа Банско. В крайното класиране рисковите ни мотористи се подредиха на челни места в другите категории. В най-тежката – „ Профи ”, Станислав Кирилов зае второто място. В клас „ Експерт ”, Борис Чакъров, макар компликациите и пропуснатите кръгове, съумя да вземе сребърния орден в конкуренция с над 130 мотористи.

Банскалии завоюваха и още един подиум - в клас „ Джуниър ” Александър Пиришанчин завоюва бронза. Младата вяра на клуба Георги Весков тази година мина в по-горния и най-масов клас - „ Стандарт ”, и още с първото класиране в него пролича упоритостта му за челни места.

Председателят на Мото тайфа Банско Йордан Ковачев е горделив с достиженията на всички членове на клуба, които освен че се показват чудесно във всички кръгове на шампионата, само че вземат участие непринудено в акции при гасене на пожари и в избавителни акции в планината. Преди дни мотористи от дружината се включиха в издирването на изчезналото дете в Перник, като обходиха с машините си тежки терени в пресечени местности.

Мото тайфа Банско е един от клубовете с най-вече лицензирани състезатели в българския ендуро шампионат. Тази година те бяха 28, а управлението на клуба е окуражено през сезон ‘2023, който стартира през м.март, да притегли още състезатели.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР