„Мотивите на Пригожин са лични. Частните военни групировки са рожба

...
„Мотивите на Пригожин са лични. Частните военни групировки са рожба
Коментари Харесай

Илиян Василев: Частните военни групировки са рожба на Путин, за да работят зад граница

„ Мотивите на Пригожин са персонални. Частните военни групировки са рожба на Путин, с цел да работят зад граница. Бяха доста комфортни. В хода на войната с Украйна се оказа, че насъбраният боен опит им разрешава реализирането на задания, които контрактната войска не може да извърши “.

Това съобщи в ефира на бТВ Илиян Василев, който е някогашен дипломат на страната ни в Москва.

„ Ръстът на частните военни компании е отражение и на разпадането на системата за сигурност в Русия. „ Газпром “ има три такива компании, „ Роснефт “ има още две и огромната част от олигарсите и огромните компании имат такива. Какво значи това - те не имат вяра на общите системи за сигурност, които са в Русия. Тя е парцелирана ФСБ на един, армията е на различен, Путин сътвори Росгвардия от 150 000 души “, изясни Василев.

По думите му съветският президент е бил балансьор сред другите групи, само че имиджът му на неуязвимост към този момент се е сринал.

„ Не е значимо дали има режисура, или не. Пригожин бе притиснат до стената, защото Путин и Шойгу желаеха той да съобщи командването на „ Вагнер “. Всички към „ царя “ имат огромни упоритости. Пригожин потегли на „ поход за справедливостта “. Той нападна Путин от рискови позиции, че не е задоволително ефикасен в Украйна. Можеш ли да оцелееш след предизвикателство към царя? Шансовете на Пригожин да оцелее не са високи, в случай че остане териториално покрай Путин. Ако отиде в Африка, има по-голям късмет, само че това не е значимо, защото след Пригожин ще се появи някой различен “, акцентира Илиян Василев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР