Мотивите, които президентът изложи, са достатъчно категорични и ясни. Това

...
Мотивите, които президентът изложи, са достатъчно категорични и ясни. Това
Коментари Харесай

Йотова за ветото за БТР-ите: Мотивите , които президентът изложи, са достатъчно категорични и ясни

Мотивите, които президентът изложи, са задоволително безапелационни и ясни. Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти относно ветото на президента Румен Радев върху съглашението за даване на бронирана техника на Украйна. 

Йотова взе участие на церемонията " Банкер на годината ", която се организира довечера в столицата. 

" Когато става дума за национална сигурност, съм склонна да имам вяра на него, а не на политици, които вършат от това политика, само че не мислят за това по какъв начин България ще посреща следващи бедствия, не мислят по какъв начин хората ще се оправят на границата, тъй че всеки, който прочете тези претекстове ще му бъде ясно ", разяснява Йотова. 

Попитана дали се надява депутатите да премислят, тя съобщи, че единение се надява да има същинска полемика в пленарната зала:

Да не се прегласува просто официално, единствено тъй като Румен Радев е наложил ветото, единствено тъй като президентът е изложил своите претекстове, още един път да се преразгледат всички условия и за това какви ще бъдат възможните последици. Президентът неслучайно сподели, че съгласно него има народни представители, които не са доста наясно с параметрите на това съглашение ", изясни Илияна Йотова.

Тя прикани народните представители да премислят още един път: " Защото аз не зная тези към 100 БТР-а каква тъкмо помощ ще бъдат в Украйна, само че България остава съвсем без нищо и няма заместители към този момент ". Тя уточни, че всички по-нататъшни контракти са отсега нататък в годините.

На въпрос по отношение на мнения за ветото на Радев, Йотова съобщи:

" Когато нямаш причини, съществени, с които да защитаваш своята теза, най-лесно се служи с квалификации ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР