Мотивите, които президентът изложи, когато наложи ветото си днес, са

...
Мотивите, които президентът изложи, когато наложи ветото си днес, са
Коментари Харесай

Йотова за ветото на президента: Мотивите са ясни и категорични

„ Мотивите, които президентът изложи, когато наложи ветото си през днешния ден, са задоволително безапелационни и ясни. Когато става дума за национална сигурност, съм склонна да имам вяра на него, а не на политици, които вършат от това политика, само че не мислят за това по какъв начин България ще посреща последващи бедствия.

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова по отношение на наложеното от президента несъгласие върху решението на Народно събрание да даде 100 БТР-а на Украйна.

„ Единственото нещо, на което се надявам, е да има същинска полемика в залата, а да не се прегласува просто официално, единствено тъй като Радев е наложил ветото ”, добави Йотова.

На въпрос по отношение на словесните разногласия сред президента и Народно събрание, тя разяснява: „ Когато нямаш съществени причини, когато нямаш причини да защитаваш своята теза, е да си служиш с квалификации ”.

Вицепрезидентът подсети неотдавна излязло социологическо изследване, съгласно което настоящето болшинство и Народното събрание са с най-ниския рейтинг за целия преход.

„ В такава обстановка и ръководещото болшинство, и „ не-коалицията “, и държавното управление, би трябвало май да се позамислят ”, посъветва Йотова. 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР