Мотиви за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса имат много хора. Това

...
Мотиви за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса имат много хора. Това
Коментари Харесай

Експерт: Много хора имат мотив за убийството на Божанов

Мотиви за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса имат доста хора. Това съобщи шефът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев. Коментарът му идва часове, откакто Божанов беше убит в столичния квартал " Карпузица ". По първични данни на проверяващите патрони са попаднали в тялото и евентуално в главата на жертвата, написа. 

Името на Божанов попада в следствие на Антикорупционния фонд, съгласно което той е осъществявал връзка с прокурори против възнаграждение - за решение на проблеми на клиенти на обвиняването. Твърди се, че убитият е обвързван и с имотни измами.

Според Станкушев явно екзекуторите доста са бързали. " Мястото, на което е осъществено убийството, не е отдалечено. Действията не са били доста професионални ", сподели той.

Според шефа на Антикорупционния фонд претекст за убийството може да имат доста хора. " Това може да са ощетени жители, от които са откраднати парцели, а такива има доста. Кражбите ставали с подправени нотариални документи, а причинителите си осигурявали отбрана. Потърпевшите знаели, че в случай че се оплачат, полицията и прокуратурата няма да реагират, както би трябвало ", добави Станкушев, представен от Нова. 

Той посочи, че жертвите са били притежатели на хубави, централни парцели, в които не живеели.

" Хората, които Божанов ръководел, вършат изследване, завладяват парцела, във притежание влиза различен човек, нормално - подставено лице, след което стартира прекачване. В един от случаите притежателите съумяват да си върнат парцела, само че настояват, че в него е имало подслушвателна инсталация ", посочи Бойко Станкушев.

По думите му брачната половинка на убития е била чиновник на ГДБОП. Имало " забавна връзка " със фамилията на някогашния основен прокурор. " Има информация, че съпругите на Божанов и Гешев са били в близки връзки ", сподели още той.

" В трите следствия на Антикорупционния фонд се открива, че мрежата стига до най-високо равнище, по най-високите етажи на властта. Божанов е държал на разположение нотариуси, които са правили услугата нелегално заграбване на парцел ", добави Станкушев.бусната спирка пред централния вход на гарата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР