Мотивът е непредприемането на адекватни мерки срещу насилието в дома

...
Мотивът е непредприемането на адекватни мерки срещу насилието в дома
Коментари Харесай

Борисов уволнява шефката на ДАЗД заради случая ”Габрово”

Мотивът е непредприемането на съответни ограничения против насилието в дома за деца и младежи с увреждания "Хризантема “ в Габрово, оповестиха от държавната осведомителна работа.

За краткотрайно изпълняващ длъжността се дефинира доктор Валентин Димитров, заместник-председател на организацията.

Борисов разпореди също по този начин Главният инспекторат на Министерския съвет да направи цялостна инспекция на активността на ДАЗД, в която особено да бъдат оценени осъществените наблюдаване и надзор на профилираните институции за развъждане на деца по отношение на спазването на правата на детето.

По-рано през днешния ден стана ясно, че против ръководителката на "Хризантема “ ще бъде импортиран сигнал в прокуратурата за това, че повече от година е укривала данните за принуждение, което е създавало предпоставки то да се повтори. Това сподели пред bTV шефът на Дирекция „ Социално подкрепяне “ в Габрово Радостина Братованова.

Самата директорка Маринела Лазарова разяснява, че е подготвена.

„ Пак наблягам, бездействието е от страна на директния ми началник. Удобната позиция, която заема сега, че не е знаела и не е чувала “, посочи тя.

И добави, че я е алармирала, като ѝ посочила видеоматериал в наличието на Йорданка Милчева – обществения служащ, снимал фрагментите с принуждение.

Самата Милчева уточни, че детегледачката от клипа е получила остра забележка, само че е останала на работа, като се следило дали държанието ѝ ще се повтори. Следващият запис с принуждение е от септември 2017 година

Служителките, малтретирали децата, пък ще бъдат уволнени
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР