Мотивът - част от информацията, която ще бъде обявена, е

...
Мотивът - част от информацията, която ще бъде обявена, е
Коментари Харесай

Заседанието на комисията по енергетика стартира със скандал

Мотивът - част от информацията, която ще бъде оповестена, е класифицирана. Това бе интензивно оспорено от представителите на опозицията най-много в лицето на ГЕРБ. Все отново след 12 гласа " за ", 4 срещу и 3 въздържали се гостите, които нямат допуск до класифицирана информация, измежду които и медиите, бяха поканени да изоставен.

„ Тази комисия беше подигравка, тъй като се оказа, че зам.-министърът, шефът на „ Булгаргаз “ и шефът на Газовата борса нямат допуск до класифицирана информация и се наложи да изоставен. А това бяха хората, които можеха да дават отговор на нашите въпроси. В същото време те нямат допуск, само че знаят кои са компаниите. Тоест едни хора без допуск знаят кои са компаниите, а публицистите и българското общество, нямате право да ги разберете. Това не е ли нарушаване на закона. Ние настояваме тези компании да се кажат пред обществото, не разбираме за какво съставляват държавна загадка “, това съобщи пред медиите Делян Добрев от ГЕРБ, представен от Дарик.

Той съобщи, че единствената потребна информация, която са получили по време на съвещанието, е била регистрирана от ДАНС. Информацията, която имат от ГЕРБ, обаче, не може да бъде споделена, тъй като съвещанието е закрито.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР