Мостът в Балтимор се срути след удар от товарен кораб

...
Мостът в Балтимор се срути след удар от товарен кораб
Коментари Харесай

Най-малко 7 души са паднали с автомобилите си, след срутването на мост в Блатимор

Мостът в Балтимор се срути след удар от товарен транспортен съд
Мостът " Франсис Скот Кий " (Francis Scott Key Bridge) в Балтимор, щата Мериленд, рухна във водата, откакто голям контейнеровоз се блъсна в колона на оборудването. Съоръжението е с дължина 2,5 километра, оповестяват локални медии.

Според видеозапис, качен в обществената мрежа " Екс ", към 01:30 ч. тази нощ локално време корабът се удря в моста, след което на борда му е зародил пожар и е потопен. При частичното срутване на оборудването във водата изпод са паднали неизяснен брой коли, показва Асошиейтед прес.

Не е ясно какъв брой транспортни средства е имало на моста по време на случая, само че градската противопожарна работа на Балтимор удостовери, че " най-малко седем души " и няколко автомобила са паднали в реката, измежду които и ремарке с влекач. В ход е огромна избавителна интервенция.

Местната полиция заяви, че е била известена за отчасти срутване на моста " Франсис Скот Кий ".

" И двете платна на Междущатска автомагистрала 695 в сектора на моста са затворени за придвижване. Трафикът се пренасочва ", оповестиха транспортните управляващи в Мериленд.



с 4 ленти се простира над река Патапско и служи като най-външното секване на пристанището на Балтимор и основна връзка с Междущатска магистрала-695 или Околовръстния път на Балтимор.

Съоръжението носи името на Франсис Скот Кий, който е седял покрай мястото на моста, до момента в който е бил очевидец на бомбардировката на Форт Макхенри през 1814 година, което го въодушевява да напише националния химн на Съединени американски щати - " Знаме, обсипано със звезди ".

BREAKING: Ship collides with Francis Scott Key Bridge in Baltimore, causing it to collapse
— BNO News (@BNONews)
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР