Мостът над залива в Сидни („Сидни харбър бридж“) бе осветен

...
Мостът над залива в Сидни („Сидни харбър бридж“) бе осветен
Коментари Харесай

В Австралия обмислят да скъсат с короната

Мостът над залива в Сидни („ Сидни харбър бридж “) бе осветлен в кралско пурпурно в чест на платинения празник на английската кралица - броени дни откакто в Австралия бе назначен първият министър със задача да управлява възможното прекосяване на страната към републиканско ръководство, съобщи ДПА.

Мат Тисълтуейт, положил клетва в новосъздаденото лейбъристко държавно управление като помощник-министър за републиката, съобщи, че 70-годишнината от възкачването на престола на Елизабет Втора дава на австралийците мотив за размисъл за бъдещето на страната. „ Първо, бих желал да поздравя кралицата за нейния празник и нейното царуване; мисля, че тя беше прелестна кралица и водач на Британската общественост “, сподели той за телевизия „ Скай нюз Острелия ". „ Тъй като тя върви към залеза на своето царуване обаче, мисля, че австралийците естествено стартират да се питат какво следва за Австралия.

Искаме ли крал Чарлз, или сме задоволително зрели и задоволително самостоятелни, с цел да потърсим и назначим някого от нас за държавен глава? “, акцентира Тисълтуейт.

Австралийското републиканско придвижване приветства основаването на позицията на Тисълтуейт, само че Австралийската монархическа лига подлага на критика решението като демонстрация на пренебрежение по време на честванията на платинения празник.

Новото лейбъристко държавно управление е дало обещание, че в случай че бъде избрано отново за втори мандат, ще свика референдум за оповестяване на република. Премиерът Антъни Албанезе, на собствен ред, разгласи за собствен приоритет организирането на референдум за конституционното признание на коренното население на Австралия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР