Мостът на Адата грейна за пръв от години, след като

...
Мостът на Адата грейна за пръв от години, след като
Коментари Харесай

Мостът на Адата с ново осветление

Мостът на Адата блестна за пръв от години, откакто нощес започнаха 72-часовите проби на построеното единствено за към месец ново осветяване.

„ Успяхме да решим доста сериозен проблем, обвързван с сигурността на преминаващите хора и коли по моста. Там цареше полумрак. Работеше едвам една трета от осветлението. Стълбовете и кабелите бяха толкоз амортизирани, че не подлежаха на ремонт. Новото осветяване дава отговор на всички модерни условия с гаранция за високото качество на всички вложени материали, а и е пет пъти по-икономично от предходното “, разяснява заместник-кметът по превоз Тодор Чонов.

Монтирани са 58 нови 12-метрови електрически стълба. Те са направени от композитни материали, а гаранцията им е 40 години. Положени са и нови захранващи кабели. Над 10 години пък е гаранцията на новите 58 LED осветителни тела, които пестят доста ток в съпоставяне със старите 250 вата натриеви лампи.  Новото осветяване ще бъде въведено в системата за енергиен мениджмънт, при която ежеминутно се наблюдават всички електрически величини.

Чонов подсети, че единствено през предходната година над 2200 остарели осветителни тела по пловдивските улици бяха сменени с нови LED лампи, което спести на общината близо 1 млн. лева от сметките за ток. След моста на Адата създаване на ново осветяване следва в регион „ Северен “, а при съществуване на задоволително средства или подобаващи планове – и в други региони.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР