Мостът Амбасадор, който свързва САЩ и Канада, вече е отворен

...
Мостът Амбасадор, който свързва САЩ и Канада, вече е отворен
Коментари Харесай

Мостът между Канада и САЩ е отворен за движение

Мостът Амбасадор, който свързва Съединени американски щати и Канада, към този момент е отворен за придвижване. Съоръжението беше блокирано за няколко дни от против ограниченията против COVID-19.

В неделя канадската полиция, който беше окупирал най-натовареният наземен граничен пункт в Северна Америка за повече от шест дни. Полицията в Уиндзор, Онтарио, съобщи, че над 20 души са били задържани, без да оказват опозиция, както и че седем автомобила са били изтеглени от моста, а още пет транспортни средства са били конфискувани от управляващите.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Действията на полицията пристигнаха след правосъдна заповед от петък, с която беше постановено прекратяването на митинга.

Най-известните участници в тези митинги са водачите на камиони, които се дефинираха като "Конвой на свободата ". По-късно това име беше взето и от всички останали протестиращи. Преди две седмици те блокираха с разнообразни транспортни средства центъра на Отава. После се насочиха към окупирането на моста Амбасадор, по който минава към 25% от търговията сред Съединени американски щати и Канада.

Протестът в Канада насърчи аналогични прояви във Франция, Нидерландия и Нова Зеландия. В събота Париж беше блокиран от стотици транспортни средства. Хора, пристигнали от цялата страна, стачкуваха против условието за сеертификат при влизане в заведения и публични здания. Полицията употребява сълзотворен газ и арестува десетки участници.

Подобни подиуми се следиха и в Хага, а идната дестинация по данни на Би Би Си ще бъде Брюксел, където провеждането на митинга беше неразрешено от градската администрация.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР