Мост, по който могат да минават тежкотоварни камиони, построи сам

...
Мост, по който могат да минават тежкотоварни камиони, построи сам
Коментари Харесай

Пенсиониран миньор сам вдигна мост

Мост, по който могат да минават тежкотоварни камиони, построи самичък пенсиониран миньор от рудоземското село Чепинци.
“Две години го градих, неотдавна го довърших. Тествах го с претрупан камион с общо тегло от 26 тона, с цел да се убедят всички, че е здрав”, споделя 73-годишният Юсеин Мадански.
Основите на моста направил с големи камъни, които събира от коритото на река Яневска. Големите канари, които търкалял с години, влезнали към 80 см във вътрешността в реката, задържал ги с бетон.
След това градял с по-малки камъни и бетон, а в по-горната част на моста употребявал и бордюри. Изчислява жестоко, че е вложил в градежа и “инфраструктурата” към моста си към 200 тона строителни материали и близо 10 000 лв. персонални средства.
Мостът свързва двете елементи на селото и може да се употребява от всички. Местен фирмаджия пресметна, че в случай че оборудването, издигнато от дядото, мине през социална поръчка, би блъснало над 300 хиляди лв..
Бай Юсеин е с 450 лв. пенсия и твърди, че му е изцяло задоволителна. Благодарен е на страната, че му я дава, и че е жив да я получава.
След като направил моста, му сложил парапет. На брега против къщата си е построил красива беседка от камък и дърво. В нея е вградил чешма.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР