Москва заяви, че оценява“ усилията на Китай за уреждане на

...
Москва заяви, че оценява“ усилията на Китай за уреждане на
Коментари Харесай

Реакциите на Москва и Киев на китайския мирен план за уреждане на конфликта

Москва съобщи, че " прави оценка “ напъните на Китай за споразумяване на спора в Украйна, откакто Пекин показа документ с позиция по отношение на спора, съобщи Агенция Франс Прес.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че „ Москва прави оценка проекта на Китай за разрешаване на спора в Украйна и е подготвена да реализира задачите на по този начин наречената " специфична военна интервенция " с политически и дипломатически средства. Захарова добави, че това би означавало да се признаят " новите териториални действителности " в Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски от своя страна съобщи, че Киев би трябвало да си сътрудничи с Китай, с цел да се постави завършек на войната.

" Китай стартира да приказва за Украйна и това не е неприятно ", сподели Зеленски. " Струва ми се, че има почитание към нашата териториална целокупност, към въпросите на сигурността ", добави той. " Трябва да работим с Китай по този въпрос... Нашата задача е да обединим всички, с цел да изолираме един ", добави той.

Зеленски сподели, че има някои точки в изказването на Китай за преустановяване на огъня, които са " разбираеми " за него, " а има и такива, които не разбираме ", цитира „ Гардиън “. „ Но въпросът е какво следва след тези думи. Въпросът е в стъпките и до каква степен ще доведат те “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР