Москва възнамерява да продължи да повдига въпроса за правилното изпълнение

...
Москва възнамерява да продължи да повдига въпроса за правилното изпълнение
Коментари Харесай

Песков: Русия все още има много въпроси относно изпълнението на зърнената сделка

Москва има намерение да продължи да повдига въпроса за вярното осъществяване на зърнената договорка, в това число втората й част, сподели прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, оповестяват съветски медии.

„ Все още има доста въпроси с крайните получатели, въпроси къде отива по-голямата част от зърното. И, несъмнено, проблемите по втората част от споразуменията са добре известни на всички. Има известно придвижване, само че Русия към момента има намерение да сложи този въпрос “, сподели още Песков в отговор на въпрос по какъв начин Москва прави оценка зърнената договорка, какви са вероятностите за нейното удължение или отвод от този механизъм.

На 22 юли в Истанбул беше подписан пакет от документи за доставка на хранителни артикули и торове на интернационалния пазар. Един от тях утвърди механизъм за експорт на зърно от следените от Украйна черноморски пристанища. Друга част от споразуменията се отнасят за достъп до международните пазари на съветски храни. Руските управляващи неведнъж са изтъквали, че втората част в действителност не е изпълнена.

През ноември зърнената договорка беше удължена с още 120 дни и изтича на 18 март.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР