Москва твърди, че тази нощ е свалила над Черно море

...
Москва твърди, че тази нощ е свалила над Черно море
Коментари Харесай

Москва: Кримският мост отново стана мишена за украински дронове

Москва твърди, че тази нощ е свалила над Черно море три украински военноморски дрона, ориентирани към Кримския мост, нова офанзива, приписвана на Киев, който тази седмица пое отговорност за първата си атака, осъществена с дронове от съветска територия, съобщи Франс прес.
Според съветското министерство на защитата украинските дронове са били унищожени към 2.20 ч. московско време (23.20 ч. по Гринуич), преди да доближат моста, издигнат след анексирането на Крим през 2014 година и постоянно взиман на прицел от Киев.
На 12 август две украински ракетни офанзиви бяха осуетени над този стратегически мост в Керченския пролив, до момента в който предходна атака през юли аргументи огромни вреди на пътната част на моста, който се употребява и за превозване на военно съоръжение за съветската войска, която се бие в Украйна.
Преди тази хипотетично осуетена атака от Москва, Киев разгласи през вчерашния ден алегорична победа, като съобщи, че тази седмица е направил първата си офанзива с дрон от съветска територия, където до момента е правил актове на бойкот и въоръжени нахлувания. През нощта против сряда украински дронове са атакували летището на град Псков, на близо 700 километра от Украйна, в район, граничещ с Естония и Латвия на запад, и с Беларус на юг. „ Безпилотните самолети, употребявани за офанзива на военновъздушната база Крести в Псков, са изстреляни от вътрешността на Русия “, заяви през вчерашния ден шефът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов в „ Телеграм “.
Кремъл отхвърли да разяснява това изказване.
Според Буданов два съветски военни самолета са били унищожени и два тежко развалени при офанзивата против Псков.
Казаното от Буданов идва в миг, когато се популяризират спекулации за метода, по който Украйна ускорява офанзивите с дронове в Русия като част от своята контраатака.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР