Москва трябва да ускори прехода към външнотърговски разплащания в рубли

...
Москва трябва да ускори прехода към външнотърговски разплащания в рубли
Коментари Харесай

Путин разпореди ускоряване на прехода към търговия в рубли и национални валути

Москва би трябвало да форсира прехода към външнотърговски разплащания в рубли и национални валути на страните, които са надеждни бизнес сътрудници . Това съобщи съветският президент Владимир Путин на среща по стопански въпроси на 18 април, представен от ТАСС.

Той означи, че рестриктивните мерки, които т. нар " вражески " страни постановиха против Руската федерация, са се отразили на опциите на вътрешния бизнес, затрудняват логистиката на доставките за експорт и импорт и основават спънки за осъществяване на заплащанията.
 Европейска комисия: Плащането на газа в рубли нарушава глобите Обновена
Европейска комисия: Плащането на газа в рубли нарушава глобите

Тази позиция към този момент е неофициална

" Необходимо е да се окаже оптимално подпомагане на бизнесмените за решаването на тези проблеми, в това число ускорение на прехода на външната търговия към разплащания в рубли и в национални валути на страните, които са надеждни бизнес сътрудници ", сподели президентът. " Бих желал да подчертая, че в новите, изменени условия би трябвало да напредваме с доста по-високи темпове в тази посока ", добави Путин. Той изиска да му се рапортува на срещата по какъв начин е проведена тази работа, какви резултати се възнамеряват да бъдат реализирани в нея.

По-рано, с който от 1 април се дефинира нова процедура за възнаграждение на доставките на съветски газ от купувачи от така наречен. Сега такива страни би трябвало да трансферират средства в задгранична валута на Газпромбанк, която ще купува рубли на тържищата и ще ги превежда по специфични рублови сметки на вносителите.

По рано денем представителят на Кремъл съобщи, че кои страни са се съгласили да заплащат газа в рубли.

На 1 април бишият съветски президент и министър председател и заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев съобщи, че. В същото време Медведев акцентира, че макар че Русия не купува редица западни хранителни артикули от 2014 година, " описът със неразрешени за импорт артикули може да бъде уголемен още ".
 В Русия желаят и други артикули да се продават единствено в рубли
В Русия желаят и други артикули да се продават единствено в рубли

Зърното и петрола може да попаднат измежду тях
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР