Москва ще участва на заседанията на Съвета Русия-НАТО само на

...
Москва ще участва на заседанията на Съвета Русия-НАТО само на
Коментари Харесай

Русия няма да разговаря с НАТО, защото я поучават за Украйна, обяви Лавров

Москва ще взе участие на съвещанията на Съвета " Русия-НАТО " единствено на равнище военни, тъй като няма предпочитание там " да слуша лекции " от Съединени американски щати във връзка Украйна и други въпроси. Това съобщи външният министър Сергей Лавров в изявление за финансираният от министерството на защитата ефирен канал " Звезда ".

На тази платформа американците " започнаха да основават някаква мода " - да насрочват и употребяват срещите, само с цел да подлагат на критика съветската политика и " да ни изнасят лекции ", добави той. " Обвиняват ни също, че сме провалили Договора за заличаване на ракетите със междинен и дребен обхват. "

Според Лавров страната му води естествени диалози с всяка европейска страна, само че има проблеми в разговора с НАТО. " На сходни мероприятия повече няма да вървим ", сподели още той.

Съветът " Русия-НАТО " беше основан преди 9 години като правоприемник на Съвместния непрекъснат съвет сред атлантическия съюз и Москва. Официалните връзки се основават на Основополагащия акт Русия-НАТО от 1997 година, определящ и платформата за съвещания и съдействие в областта на сигурността.

Преди седмица (на 15 април) външното министерство на Русия съобщи, че изцяло приключва съдействието с алианса и на военно и на гражданско ниво. Тогава зам.-министър Александър Грушко сподели, че " НАТО отиде прекомерно надалеч в борбата с Русия и не виждаме по кое време и къде ще вземе връх здравият разсъдък ". Той добави, че сегашната рецесия в връзките била най-продължителната в историята.

Командващият обединените сили на НАТО в Европа Къртис Скапароти разяснява наскоро, че Западът не схваща Русия и контактите посред им са по-лоши и от времената на студената война. Негов правоприемник е ген. Тод Уолтърс и в този момент Лавров предложи " по-добре късно, в сравнение с в никакъв случай, наследникът му въпреки всичко да схване този съвет. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР