Москва ще обмисли въпроса за размяна на пленници с Киев

...
Москва ще обмисли въпроса за размяна на пленници с Киев
Коментари Харесай

Руски дипломат: Москва ще помисли за размяна на пленници с Киев след съдебен процес срещу тях

Москва ще обмисли въпроса за замяна на пленници с Киев след правосъден развой против украинските бойци, арестувани от Русия. Това разясни заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Андрей Руденко, представен от организациите във федерацията, предава Българска телеграфна агенция.
 
„ Ще проучим всичко това, откакто предалите се бъдат съдени и бъде произнесена присъда. Преди това полемиките за замяна са преждевременни “, добави Руденко.  
 
Миналата седмица се предадоха в плен последните украински бранители на стратегическия град Мариупол, барикадирали се от седмици в подземията на локалния цех „ Азовстал “. Според съветското военно ведомство там са пленени близо 4000 украински бойци. Киев се стреми да провежда замяна на военнопленници, само че съветските управляващи обявиха нееднократно, че считат част от тях за неонацисти, правили военни закононарушения.
 
Високопоставеният съветски посланик настоя да бъдат вдигнати глобите против Москва като изискване, с цел да се избегне световна продоволствена рецесия заради блокирания експорт на украинско зърно, откогато Кремъл предприе нашествието си в Украйна.
 
Руденко изиска също по този начин Киев да разминира черноморските пристанища, с цел да могат корабите да транспортират зърно оттова. Той увери, че за задачата Русия е „ подготвена да обезпечи филантропичен кулоар “ за тези плавателни съдове.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР