Москва се надява, че с идването на власт на американския

...
Москва се надява, че с идването на власт на американския
Коментари Харесай

Русия се надява на нова глава в отношенията с Вашингтон

Москва се надява , че с идването на власт на американския президент Джо Байдън ще стартира нова глава в развиването на руско-американските връзки , съобщи в четвъртък съветският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов, представен от ТАСС.

" Току-що се върнах от инаугурацията , изслушах деликатно речта на Байдън, естествено потърсих нещо по отношение на външната политика , най-вече Русия. Бих желал да имам вяра, че нова глава в развиването на Съединените американски щати стартира през днешния ден и, несъмнено, че стартира нова глава в развиването на руско-американските връзки. Многократно сме говорили за това ".

Антонов отбелязва, че съветската страна се е срещнала с позициите на претенденти за основни постове в администрацията на Байдън. " Вчера прекарахме целия ден пред тв приемниците, слушахме номинираните и претендентите , бяхме затрупани с информация, с разнообразни подходи. Не мога да кажа, че намерихме доста позитивни неща в изявленията на претенденти за високи постове в администрацията на Съединени американски щати ".

" Бих споделил: дано изчакаме малко . Едно е - обещания, обществено говорене и друго - действителните проблеми, действителна работа, която администрацията ще би трябвало да свърши от през днешния ден. "

Според Антонов, Р усия е създала характерна стратегия за развиване на връзките със Съединени американски щати въз основа на опита от предишното взаимоотношение с американската администрация.
 Новият началник на Пентагона е угрижен за Арктика
Новият началник на Пентагона е угрижен за Арктика

Политиката на Русия

" Имаме съответна стратегия за деяние, имаме съответна стратегия за развиване на връзките със Съединените американски щати. Моите сътрудници и аз в (във Вашингтон) и нашите сътрудници от Москва деликатно анализирахме какво е направено, какво не се е получило и от какво е нубно да създадем ", сподели той.

Антонов акцентира, че Русия и Съединени американски щати са еднообразно заинтригувани от развиването на връзките . " Имаме позитивна стратегия, енергична и настъпателна стратегия. В взаимозависимост от метода, по който се развиват руско-американските връзки, може да има стихия или, в противен случай, времето ще бъде умерено в интернационалните връзки. "

Взаимодействието на двете страни не се лимитира до тематиката за разширение на Договора за ограничения за в допълнение понижаване и ограничение на стратегическите нападателни въоръжения (Нов СТАРТ ). Освен това, съгласно Антонов, има доста други общи проблеми, като да вземем за пример битката с пандемията на ковид, казусът с развиването на Арктика , проучването на космоса, битката с тероризма , както и съдействието в региона на климата .

" Нашият екип има за цел да се срещне с екипа на Байдън , да приказва за съответни случаи, да изхвърли всевъзможни пропагандни клишета . А точно, да намерения какво би трябвало да се направи за възстановяване на интернационалната сигурност и с цел да ни е по-лесно да се оправим с общи провокации ", акцентира той.
 Русия желае удължение на Нов СТАРТ със Съединени американски щати
Русия желае удължение на Нов СТАРТ със Съединени американски щати

Русия и съветският президент поддържат опазване на това споразумение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР