Москва се е съгласила устно с ключови украински предложения, което

...
Москва се е съгласила устно с ключови украински предложения, което
Коментари Харесай

Киев: Русия устно се съгласи с исканията ни, с изключение на въпроса за Крим

Москва се е съгласила " устно " с основни украински оферти, което поражда очаквания, че договарянията за преустановяване на огъня в Украйна не престават. Това заяви ръководителят на преговорната група на Украйна с Русия, пишат международните медии.

Арахамия е удостоверил, че възможна среща сред украинския президент Володимир Зеленски и съветския президент Владимир Путин " с огромна възможност " ще се организира в Турция и по-конкретно в Истанбул.

" Руската федерация даде отговор на всички позиции, който е, че одобряват нашите претенции като се изключи въпроса за Крим, анексиран от Русия през 2014 година ", споделя Арахамия.

Една от главните точки е неутралитетът на Украйна, като тя ще се откаже от присъединяване си във военни съюзи, само че не и от армията си или въоръжението.

Арахамия сподели, че Москва се е съгласила по време на договарянията, че референдумът за неутралния статут на Украйна " ще бъде единственият излаз от тази обстановка ".

Запитан какво ще се случи, в случай че украинците гласоподават срещу безпристрастен статут на страната, Арахамия сподели, че „ може би ще се върнем към положение на война, или ще се върнем към нови договаряния “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР