Москва разширява офанзивата си, а първата дама на Украйна Олена

...
Москва разширява офанзивата си, а първата дама на Украйна Олена
Коментари Харесай

Москва разширява офанзивата си, Зеленска призова САЩ да доставят на Киев повече оръжия


Москва уголемява офанзивата си, а първата дама на Украйна Олена Зеленска прикани Конгреса на Съединени американски щати да достави повече оръжия на Киев, написа френският в. " Монд ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6416
В същото време съветският външен министър Сергей Лавров съобщи през вчерашния ден, че съветските цели към този момент не се лимитират единствено до източната част на Украйна, а обгръщат и други територии, в това число Херсонска и Запорожка област. Възможно е те да се разширят още, сподели още той, като посочи, че договарянията с Киев в сегашната обстановка са безсмислени.

В отговор украинският външен министър Дмитро Кулеба прикани интернационалната общественост да форсира доставките на оръжия и да вкара нови наказания против Русия.

" Руснаците желаят кръв, не договаряния ", акцентира Кулеба, представен от в. " Монд ".

Западните кредитори взеха решение да дадат на Украйна повече време, с цел да уреди дълга си, написа френският в. " Либерасион ".

Съединени американски щати, Англия, Франция, Япония и Германия взеха решение да дадат пролонгация за заплащанията по лихвите на украинските задължения и приканиха и други кредитори да създадат същото.

Европейски Съюз утвърди през вчерашния ден и ембарго върху съветския експорт на злато и предлага проект за понижаване на потреблението на газ в Европа с 15%, акцентира " Либерасион ".

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че Русия употребява газа като оръжие и предизвести, че Европа би трябвало да е подготвена за " цялостно прекъсване на доставките ", отбелязва в. " Либерасион ".

Изявлението на Лавров за разширение на териториалните цели на Русия не е изненадващо, съобщи американският министър на защитата Лойд Остин, като обърна внимание на обстоятелството, че съветски войски участват в Херсонска и Запорожка област, написа английският в. " Файненшъл таймс ".

Според Остин обаче изказването на съветския външен министър е индикация за " успеваемостта " на доставените от Съединени американски щати ракетни системи за залпов огън и на метода, по който украинците ги употребяват.

Вашингтон се готви да достави още четири такива системи на Киев, напомня английското издание.

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс опроверга слуховете, че съветският президент Владимир Путин е тежко болен. Според Съединени американски щати той е в положително здраве, съобщи Бърнс, съгласно който съветският водач е станал по-склонен да поема опасности, написа в. " Вашингтон таймс ".

Китай също учи уроците на войната в Украйна, преди да предприеме дейности във връзка с Тайван, предизвести Бърнс.

Според него не би трябвало да бъде подценявана решимостта на китайския президент Си Цзинпин да откри надзор върху Тайван и вероятно настъпление може да стартира през идните няколко години. Според оценките на анализатори от Централно разузнавателно управление на САЩ въпросът е не толкоз дали ще стартира настъпление против острова, а по какъв начин и по кое време.

Важен урок, който Пекин извлича от дейностите на Путин в Украйна, е, че възможна решителна победа ще изисква изрично предимство, означи Бърнс.

Освен това при вероятно настъпление Китай ще би трябвало да е подготвен да нападне Тайван и във виртуалното пространство, както и да е подготвил стопанската система си да издържи на резултата от възможни наказания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР