Москва разшири списъка на санкционираните от нея украински граждани и

...
Москва разшири списъка на санкционираните от нея украински граждани и
Коментари Харесай

Москва включи още над 40 украинци в своя санкционен списък

Москва разшири листата на глобените от нея украински жители и компании, добавяйки към него близо 40 лица, измежду които е някогашният президент на страната Петро Порошенко. Това сочи декрет, поместен в петък на формалния уебсайт на съветското държавно управление, съобщи Франс прес.

Указът на премиера Михаил Мишустин съдържа 41 имена, които допълват предходния лист от 2018 година Той включваше в началото 322 лица и 68 предприятия в Украйна, чиито активи в Русия бяха замразени.

Освен експрезидента Порошенко, управлявал в разгара на войната на украинските сили с проруските сепаратисти в Източна Украйна, в новия лист попада рок звездата Святослав Вакарчук, който се впусна в политиката, а предходната година влезе и в Народното събрание. Добавени са още някои депутати и други украински политици.

След като властта в Киев бе поета през 2014 година от прозападни сили, Москва анексира Крим, сепаратисткият спор в Донбас лиши живота на над 13 000 души и руско-украинските връзки стигнаха най-ниската си точка. Украйна и Западът упрекват Русия, че поддържа сепаратистите и изпраща войски в зоната на спора, само че Москва отхвърля.

Киев подхваща все нови ограничения, ограничаващи търговско-икономическите му връзки с Русия - основен сътрудник на Украйна от разпадането на Съветския съюз преди повече от четвърт век. Москва дава отговор със наказания против украински политици и против предприятия от енергетиката и отбранителната индустрия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР