Москва разглежда заплахата за узурпиране на църквата Свети Николай Мирликийски

...
Москва разглежда заплахата за узурпиране на църквата Свети Николай Мирликийски
Коментари Харесай

Заплахата за узурпиране на Руската църква в София е открита проява на враждебност

Москва преглежда опасността за узурпиране на църквата " Свети Николай Мирликийски Чудотворец ", като открита демонстрация на неприязън от страна на София, съобщи през днешния ден говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, съобщи ТАСС.

" Разглеждаме опасността за узурпиране на храма като намерено проявяване на неприязън, въпиещо потъпкване на моралните устои, правовите правила, в това число на отговорностите на София по контракта за другарски връзки и съдействие сред Руската федерация и България от 4 август 1992 година ", сподели Захарова. Тя предизвести българските управляващи, че ще бъде търсена отговорност за техните противозаконни дейности.  

Говорителката на съветското ведомство означи, че нападките против собствеността на църквата са почнали през септември тази година с изгонването от България на съветските свещеници, служили в храма. По думите ѝ тези опити са се натъкнали на юридическо затруднение – нотариален акт, публикуван от българската страна през 1997 година, който удостоверява правото на съветското посолство върху собствеността на църквата и на имота, на който е издигната. 

" В резултат на това се стигна до обстановка, в която в прорез с логиката и закона. Буквално пред очите ни се измисля псевдоправно съображение за конфискация на съветски обект. История, закони, законодателни актове, документи, правдивост, логичност - всичко крещи, че българските управляващи правят акт на безвластие, държат се кощунствено ", заключи Захарова.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР