Москва разглежда инцидента с американския дрон като провокация, каза руският

...
Москва разглежда инцидента с американския дрон като провокация, каза руският
Коментари Харесай

Експерт: Инцидентът с дрона е игра на ръба

Москва преглежда случая с американския дрон като провокация , сподели съветският дипломат във Вашингтон. Според Анатолий Антонов, безпилотният уред е летял с изключени транспондери и е навлязъл в зоната на " специфичната военна интервенция ", както Русия дефинира дейностите си в Украйна. 

Антонов бе извикан в Държавния департамент, където му желаеха пояснения за дейностите на съветския изтребител Су-27. 

Такива полети в действителност са чести и може да се каже рутинни, к оментира доцент Георги Цветков, специалист по национална сигурност пред Euronews Bulgaria. Има обаче една специфичност – по-големите безпилотни летателни апарати летят с включени транспондери, т.е. известно е че са там. Сваленият не е бил обозначен. По всяка възможност оперира от територията на Румъния. Без подозрение е бил в интернационално въздушно пространство. То обаче беше едностранно оповестено от Русия като част от зона неразрешена за полети след началото на войната в Украйна.

Руски и съюзни самолети се срещат в интернационалното въздушно пространство на доста места. До момента се заобикалят произшествия. В случая е малко необяснимо за какво съветските водачи са работили по този метод. Това няма да докара до съюзническата интензивност в Черноморието и събиране на разследващи данни. Става дума за игра на ръба. Такъв вид безразсъдно доближаване може да докара до жертви , което да докара до излишно изостряне на ситуацията. Сега няма жертви, тъй че умерено може да се мине без ескалация на напрежението.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР