Москва приветства факта, че Киев е изложил исканията си за

...
Москва приветства факта, че Киев е изложил исканията си за
Коментари Харесай

Москва приветства исканията на Киев, но не вижда пробив

Москва приветства обстоятелството, че Киев е изложил настояванията си за преустановяване на спора в Украйна в писмена форма, само че прецизира, че към момента няма признаци за пробив. Това разгласи представителят на Кремъл, Дмитрий Песков.

Пред кореспонденти той съобщи, че Русия не е забелязала нищо в действителност обещаващо или наподобяващо пробив и предизвести, че следва дълъг интервал на работа, съобщи „ Ройтерс “.

Същевременно обаче срещата от през вчерашния ден докара до повече резултати, оповестени обществено, по отношение на предходните кръгове от договаряния в Беларус, а по-късно и посредством видеоконферентна връзка.

Украйна показа настояванията си по време на вчерашните договаряния в Истанбул, преди да бъдат прекратени за съвещания на двете делегации назад в столиците Киев и Москва. Украинската страна е предложила да одобри безпристрастен статут, в това число отвод от присъединението към военни съюзи и приемане на военни бази на други страни в подмяна на гаранции за сигурност.

Предложенията, които може да влязат в действие единствено при цялостно преустановяване на огъня, включват и 15-годишен интервал на съвещания за статута на Кримския полуостров, който Русия анексира от Украйна през 2014-а.

Песков сподели, че основният съветски договарящ ще даде още информация през днешния ден, само че Крим е част от Русия и съветската конституция изключва разискването на ориста на който и да е съветски район с други страни.

Вчера в Истанбул от Русия обявиха, че ще понижат внезапно военната си интензивност към Киев и Чернигов, само че западните страни се усъмниха в този ход. Вчера съветският боен министър Сергей Шойгу сподели, че главните задания на „ специфичната военна интервенция “ са изпълнени, което разрешава ориентиране на напъните към „ освобождение “ на Донбас.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР