Москва предупреждава Вашингтон и Лондон срещу необмислени стъпки, които могат

...
Москва предупреждава Вашингтон и Лондон срещу необмислени стъпки, които могат
Коментари Харесай

Русия предупреди САЩ и Великобритания, че приближават опасна граница в Украйна

Москва предизвестява Вашингтон и Лондон против недомислени стъпки, които могат да приближат обстановката към Украйна до " рискова граница " . Това съобщи ръководителят на съветската делегация на договарянията във Виена по въпросите на военната сигурност и контрола на въоръженията Константин Гаврилов на пленарно съвещание на Форума за съдействие в региона на сигурността на ОССЕ, предава ТАСС.

" Модернизирайки личния си нуклеарен капацитет, Вашингтон предизвиква безотговорна ескалация на нуклеарната изразителност и съдружниците му в Лондон намерено заявяват безусловната си подготвеност да натиснат " аления бутон ", в случай че е належащо. Предупреждаваме Вашингтон и Лондон, че недомислени стъпки, които могат да доведат до смяна на обстановката в Украйна се приближават до рискова граница ", се споделя в текста на речта, оповестен от съветското външно министерство.

Гаврилов акцентира, че Русия " от близко следи опитите на Съединени американски щати да активизират спътниците си за още по-ожесточена борба с Руската федерация ". " Както, в случай че териториалната целокупност на страната ни бъде застрашена, всички средства, с които разполагаме, ще бъдат употребявани за отбрана на Русия и нашия народ ", напомни дипломатът. " Ние ще действаме в строго сходство с наредбите на нашата военна теория и Основите на държавната политика на Руската федерация в региона на нуклеарното въздържане ".

Гаврилов също по този начин декларира, че Съединени американски щати гледат на света като на полигон за тестване на успеваемостта на своите оръжия . " Отдавна е ясно, че кураторите на Киев от Вашингтон гледат на целия свят като на огромен полигон и употребяват всеки въоръжен спор, даже и да не вземат участие директно в него, с цел да тестват успеваемостта на своите оръжия ", сподели той.

Според Гаврилов, според отчет на Изследователската работа на Конгреса за войните и военните интервенции на Съединени американски щати по света, " от 1798 година Вашингтон е отприщил 469 войни и военни интервенции ". " Американският професор Дж. Лукас стига до извода, че войните на Съединени американски щати след Втората международна война са лишили към 25 милиона човешки живота, " акцентира ръководителят на съветската делегация и декларира, че съгласно него " Вашингтон не има намерение да стопира. "

Дипломатът показва, че американските оръжия не престават да се тестват върху цивилни от украинските военни. " Министерството на защитата на Украйна намерено предложения фирмите от военно-промишления комплекс на Съединени американски щати да тестват пилотни планове преди всеобщото им произвеждане , което сякаш ще увеличи конкурентоспособността на тези оръжия, тествани във военната зона. Е, това не е ново. Международната общественост добре помни по какъв начин през август 1945 година Съединени американски щати " тестваха " нуклеарни оръжия върху жителите на Хирошима и Нагасаки. Днес става дума за действителното узаконяване на държавно равнище на потреблението на украински военни и цивилни, против които тези оръжия ще бъдат обърнати, като " пушечно месо ", сподели той.

" Безусловният приоритет на Руската федерация остава прекратяването на страданията на цивилното население на Донбас и народа на Украйна посредством привършване на военните дейности, стартирани от Киев преди осем години . Предстощите закани за националната сигурност на нашата страна и на цяла Европа от агонизиращия режим ще бъдат абсолютно отстранени и правилата на Хартата на Организация на обединените нации на територията на Украйна ще бъдат възобновени ", заключи Гаврилов.

Според него Руската федерация взима решение въз основа на резултатите от референдумите, без да взема поради мненията на членовете на НАТО. " Непрекъснато чуваме прочувствени изказвания, че резултатите от референдумите няма да бъдат приети на Запад. Какъв е отговорът на това? П ърво, в случай че разширението на НАТО може да се реализира без оглед на мнението на Русия, тогава и нашата страна ще взема решения след резултатите от референдумите, без да взема поради мнението на страните членки на Алианса. Имаме цялостното право на това ", сподели Гаврилов.

Според Гаврилов Русия изрично отхвърля " безразсъдните клевети на външнополитическите водачи на европейските страни, които популяризират информации, че участниците в референдума " са били разстрелвани, изнасилвани и принуждавани да гласоподават, до момента в който до тях са стояли бойци с автомат " Калашников ".

" Предизвиква надълбоко страдание, че антируските неистини в духа на киевския омбудсман [Людмила] Денисова са пуснали корени в Европа. Това, за което тези представители са в действителност прави, е, че жителите на ДНР, ЛНР, Запорожка и Херсонска област бяха подложени на въоръжено принуждение от тези, които назоваха свои братя ", уточни той, " Повтарям: единствената опасност, която висеше над тях, беше непрекъснатият обстрел на Въоръжените сили на Украйна, целящ заплашване на жителите и нарушение на волята на народа.. " В някои обитаеми места участъковите комисии бяха принудени да работят в бомбоубежища. Стреляха с натовски оръжия. Има потърпевши, в това число и деца ".
 С
С " разпадът на Съюз на съветските социалистически републики е покруса " Путин анексира Донбас, Запорожие и Херсон

За нашия народ, за огромната историческа Русия и бъдещите потомство, да защитим
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР