Москва. Председателят на ПП АБВ Румен Петков взе участие в

...
Москва. Председателят на ПП АБВ Румен Петков взе участие в
Коментари Харесай

Председателят на ПП АБВ Румен Петков взе участие в серия тържествени мероприятия в Москва по повод 140-та годишнина от Освобождението на България и Руско-турската война

Москва. Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков взе присъединяване в серия тържествени мероприятия, извършени в Москва във връзка 140-та годишнина от Освобождението на България и Руско-турската война, оповестиха от пресцентъра на партията . Участниците в събитията се поклониха и сервираха венци и цветя пред Паметника на плевенските гренадири. В хода на събитията бе открита галерия под надпис „ Память о войне. 140 лет русско-турецкой освободительной войны 1877-1878 година ”, която фондация " Център за запазване и социализация на културно завещание " провежда взаимно с Руското военно-историческо общество. В изложбата са показани архивни и модерни фотоси на монументи на културата, свързани с тази част от българо-руската история. Изложбата бе открита от българския дипломат в Москва Н.Пр. Бойко Коцев.
В заключителната част на мероприятията се организира Международна научно-практическа конференция " Русско-турецкая война 1877-1878гг. и ее отражение в искусстве и культуре ". Конференцията беше открита с приветствени слова на Михаил Мягков - теоретичен шеф на Руското военно-историческо общество и Румен Петков - член на Националния предприемчив комитет за честване на 140-годишнината от Руско-турската освободителна война 1877–1878 година и възобновяване на българската държавност.
Доклади по тематиката изнесоха Иван Гранитски - началник на издателство " Захари Стоянов ", Пламена Заячка - ръководител на Фондация " Център за предпазване и социализация на културно завещание ", Владимир Евгеньевич Чуров - Председател на научния съвет на Руското военно-историческо общество (РВИО) и др.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР