Москва планира да опрости получаването на руско гражданство за всички

...
Москва планира да опрости получаването на руско гражданство за всички
Коментари Харесай

Путин: Ще опростим получаването на руско гражданство за всички украинци

Москва възнамерява да опрости приемането на съветско поданство за всички украинци, съобщи през днешния ден пред публицисти в Пекин президентът на Русия Владимир Путин, представен от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Смятаме да предоставим поданство по опростена процедура на всички жители на Украйна, освен на жителите на Луганската и Донецката република ", съобщи Путин.

Русия към този момент разгласи по-рано тази седмица, че е опростила даването на съветско поданство на поданици на сепаратистките райони в Украйна. Тази мярка беше наказана от Киев и редица западни страни, които виждат в нея посягане против суверенитета на Украйна.
Англия осъди решението да се опрости даването на съветско поданство на поданици на Донбас Според съветските управляващи то е взето, тъй като няма изгледи ситуацията там да се усъвършенства
Путин посочи, че страната му " ще извърши всичките си отговорности към новите съветски жители ". " След като получат съветски паспорт, жителите на Източна Украйна ще получават обществени помощи, пенсии, нараствания, всичко, на което имат право ", изясни съветският президент и добави, че тези заплащания няма да натоварят съветския бюджет, тъй като това е " изчислено ".

Той изясни, че ще бъде " теорeтично допустимо " за хората, живеещи в тези региони, да получават по едно и също време нова съветска и дотогавашна украинска пенсия.

" Странно е, че това решение провокира отрицателни реакции. Полша издава такива паспорти на поляци, Румъния на румънци, Унгария на унгарци. И с какво руснаците са по-лоши от поляците, румънците и унгарците? ", попита риторично Путин.

Обявеното от него даване на съветско поданство за всички украинци дни след успеха на артиста Володимир Зеленски на президентските избори в Украйна, докара до ново наказание от украинска страна.
Зеленски: Ще продължим до край договарянията за прекъсване на огъня Актьорът комедиант получава 73% от гласовете против единствено 25% за неговия конкурент - Петро Порошенко
" Русия желае да ускори ескалацията и хаоса в Украйна и по този начин да продължи да усложнява разпоредбите на играта ", написа през днешния ден в Туитър Дмитро Кубела - непрекъснат представител на Украйна в Съвета на Европа.

По-рано тази седмица пресслужбата на бъдещия президент Зеленски осъди това " ново ясно удостоверение за света за ролята на Русия като агресор, който води войната против Украйна ".

Киев прикани Съвета на Европа да работи, с цел да попречи на Русия да извърши желанията си за даване на поданство на украинци.
Използвани са материали на БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР