Москва отрича да се евакуират дипломати от УкрайнаРуското посолство в

...
Москва отрича да се евакуират дипломати от УкрайнаРуското посолство в
Коментари Харесай

Захарова: Руското посолство в Киев работи както обикновено

Москва отхвърля да се изтеглят дипломати от Украйна
Руското посолство в Киев работи както нормално, увери представителят на съветското външно министерство Мария Захарова във връзка обявата на „ Ню Йорк Таймс “, че се изтеглят съветски дипломати от Украйна дружно със фамилиите им, оповестява „ Спутник “.

„ Американските публицисти са изгубили навика да ревизират информацията, която разгласяват “, разяснява Захарова във връзка новината в американското издание, че Москва е почнала да изтегля личния състав от дипломатическите си задачи в Украйна.

„ Ню Йорк Таймс “ се базира на данни на върховен украински чиновник, който твърди, че на 5 януари 18 души, най-вече членове на фамилиите на съветски дипломати, са напуснали Украйна, а през идващите няколко дни още към 30 души са напуснали посолството в Киев и консулството в Лвов, Западна Украйна. Дипломати от още две съветски консулства пък получили инструкции да се приготвят за овакантяване на страната.

Струпването на съветски войски наоколо до украинската граница породиха съмнения у Запада, че Москва възнамерява нахлуване против Украйна. Въпреки че Москва отхвърля да има подобен проект, тя се възползва от обстановката, с цел да сложи настояванията си за гаранции в областта на сигурността от страна на Запада, които включват преустановяване на възможното разширение на НАТО на изток и налагането на публично несъгласие върху опцията Украйна да се причисли към Алианса.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР