Москва обяви днес, че налага санкции на 39-има британски политици,

...
Москва обяви днес, че налага санкции на 39-има британски политици,
Коментари Харесай

Русия включи още 39 британци в списъка на лицата със забрана за пътувания

Москва разгласи през днешния ден, че постанова наказания на 39-има английски политици, публични лица и представители на бизнеса и медиите, като им не разрешава да посещават Русия поради техния принос за нейното " демонизиране ", съобщи Ройтерс.

Сред глобените са водачът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър, някогашният министър председател Дейвид Камерън и изтъкнатите телевизионни публицисти Пиърс Морган, Робърт Пестън и Хю Едуардс. Новите 39 имена се прибавят към имената на над 200 британци, най-вече водещи политици, на които към този момент е неразрешено да влизат на съветска територия.

Тези забрани за пътувания, каквито Русия е наложила и на западни страни в отговор на глобите против нея поради нашествието в Украйна, са значително алегорични. Отношенията сред Русия и Запада са към този момент на извънредно ниско ниво и надали някой от глобените ще пожелае да посещава Русия, разяснява Ройтерс.

Но външното министерство в Москва се зарече, че ще продължи да прибавя имена в листата. А съветската генерална прокуратура разгласи в това време за " нежелана организация " основаната в Лондон Фондация " Калверт 22 ". Тази организация, учредена пред 2009 година от рускинята Нона Матеркова, се занимава с поощряване на културата и изкуствата в Русия и Източна Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР