Москва обяви, че е дълбоко разочарована от стъпките на САЩ

...
Москва обяви, че е дълбоко разочарована от стъпките на САЩ
Коментари Харесай

Москва `разочарована` от връщането на американските санкции срещу Иран

Москва разгласи, че е " надълбоко разочарована " от стъпките на Съединени американски щати за възобновяване на глобите против Иран. Това оповестиха от съветското външно министерство във връзка влезлите в действие наказания. 
 Daimler се подчини на Тръмп: производителят на Mercedes замразява бизнеса си в Иран  Тръмп заплаши Европейски Съюз: Който прави бизнес с Иран, няма да търгува със Съединени американски щати
Днес влезе в действие първата група наказания, които засягат финансовите транзакции, автомобилния бранш, комерсиалната авиация и износа на килими и хранителни артикули. През ноември ще влезе в действие втора група наказания - против енергийния и банковия бранш на Иран.

Освен това по-рано през днешния ден американският президент Доналд Тръмп заплаши в Туитър, че който търгува с Иран, няма да търгува със Съединени американски щати. 

В публикувана от руското ведомство позиция се споделя, че Русия осъжда едностранно наложените наказания, изключително когато те засягат ползите на трети страни, както е в тази ситуация с американските наказания против Иран.

Русия ще направи всичко належащо за запазването и реализацията на иранската нуклеарна договорка, ще се търсят и ограничения за отбрана на комерсиалните връзки с Иран както на национално, по този начин и на интернационално равнище, допълват от министерството. 

" Международната общественост не би трябвало да позволява толкоз значими достижения за интернационалната дипломация да бъдат принасяни в жертва на американския порив за почистване на политически сметки с Иран ", акцентират от съветското външно министерство и допълват, че " както демонстрира опитът, не могат да се получат отстъпки от страна на Иран благодарение на напън. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР