Москва обяви, че десетки руски граждани са били ранени този

...
Москва обяви, че десетки руски граждани са били ранени този
Коментари Харесай

Москва призна за десетки ранени руснаци в Сирия

Москва разгласи, че десетки съветски жители са били ранени този месец в Сирия, само че отхвърли всякаква отговорност за тяхната активност на фона на от ден на ден известия за жертви измежду съветски наемници.

Коалицията отпред със Съединени американски щати на 7 февруари удари по военна част, която нападаше позиция на Сирийските демократични сили източно от река Ефрат в Източна Сирия и умъртви към 100 души.

Съобщено беше, че измежду жертвите на удара има доста съветски наемници, по данни на техни родственици и на паравоенни групи, както и на политически организации, които разгласяват информация за жертви.

В началото на февруари телевизионният канал

Си Би Ес заяви, че съветски жители са били част от подразделения на сирийските държавни или, които на 7 февруари са нападнали щаба на подкрепяните от Вашингтон Сирийски демократични сили до селището Хашам в провинция Дейр ез Зор. В отговор интернационалната коалиция отпред със Съединени американски щати е нанесла удар по държавните сили.

Руското външно министерство, което преди този момент беше споделило, че евентуално са били убити петима съветски жители, във вторник излезе със известие, че „ има също и няколко десетки ранени” при нападението.

Бомбардировки в Сирия: 94 цивилни са убити покрай Дамаск

Oбрат в Сирия, Дамаск праща армията против Турция

Съединени американски щати умъртвили руснаци с въздушни удари в Сирия

Съдбата на кюрдски Африн - договорка сред Турция и Русия

Руското ведомство сподели, че „ има съветски жители в Сирия, които са отишли там с разнообразни цели” и „ не е работа на външното министерство да прави оценка законността на техните решения”.

Министерството в Москва сподели, че е помогнало на ранени руснаци да се върнат вкъщи, където те „ получават здравна помощ в разнообразни лечебни заведения”.

Москва отхвърли, че в случая са взели участие съветски военни.

Руски длъжностни лица отхвърлят да признаят, че в Сирия има съветски наемници, макар че има от ден на ден доказателства, че те са борят интензивно на страната на сирийското държавно управление.

В неделя на формалния уебсайт на Руската православна черква в централния съветски регион Рязан беше обявено, че казакът Алексей Митин е бил ранен в борба до момента в който е изпълнявал военните си отговорности и е умрял в болница в петък.

Впоследствие известието беше променено и в него се споделяше единствено, че Митин е умрял.

Местният казашки водач Андрей Даценко, който написа във Facebook, че Митин е бил ранен в Сирия, също изтри известието си.

Руското държавно управление приготвя законопроект, който ще направи легални частните военни компании, с цел да почисти настоящия неразбираем статут на наемниците, участващи в спорове зад граница.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР