Москва обвини Съединените щати, че пречат на преговорите между Русия

...
Москва обвини Съединените щати, че пречат на преговорите между Русия
Коментари Харесай

Лавров: САЩ пречат на преговорите между Русия и Украйна

Москва упрекна Съединените щати, че пречат на договарянията сред Русия и Украйна , съобщи Франс прес. " Преговорите са сложни, украинската страна непрекъснато сменя позицията си. Трудно е да се освободим от усещането, че нашите американски сътрудници ги държат за ръката ", съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в тирада пред студенти от Московския държавен институт по интернационалните връзки, като визираше украинските участници в договарянията.

" Съединени американски щати просто изхождат от правилото, че не е в техен интерес този развой да завърши бързо ", сподели още Лавров. " Западните страни желаят да играят ролята на медиатори. Не сме срещу тази концепция, само че си имаме червени линии ", посочи съветският министър.

Сергей Лавров упрекна Запада, че " залива Украйна с оръжия ", чието предопределение е съгласно министъра допустимо най-вече да удължи продължителността на сраженията сред Москва и Киев. Лавров сподели още, че концепцията на Полша за изпращане на мироопазващи сили на НАТО в Украйна може да докара до конфликт сред Русия и НАТО, съобщи Ройтерс.

" Надявам се, че те схващат защо приказват ", съобщи външният министър. " Това, което се случва в този момент в света, е не толкоз обвързвано с Украйна, колкото с опитите за формиране на нов международен ред ", акцентира Лавров, съобщи ТАСС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР