Москва обвини днес Съединените щати, че пречат на преговорите между

...
Москва обвини днес Съединените щати, че пречат на преговорите между
Коментари Харесай

Лавров: САЩ пречи на преговорите между Украйна и Русия

Москва упрекна през днешния ден Съединените щати, че пречат на договарянията сред Русия и Украйна, съобщи Франс прес.

" Преговорите са сложни, украинската страна непрекъснато сменя позицията си. Трудно е да се освободим от усещането, че нашите американски сътрудници ги държат за ръката ", съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в тирада пред студенти от Московския държавен институт по интернационалните връзки, като визираше украинските участници в договарянията.

" Съединени американски щати просто изхождат от правилото, че не е в техен интерес този развой да завърши бързо ", сподели още Лавров.

" Западните страни желаят да играят ролята на медиатори. Не сме срещу тази концепция, само че си имаме червени линии ", посочи съветският министър.

Сергей Лавров упрекна Запада, че " залива Украйна с оръжия ", чието предопределение е съгласно министъра допустимо най-вече да удължи продължителността на сраженията сред Москва и Киев.

Лавров сподели още, че концепцията на Полша за изпращане на мироопазващи сили на НАТО в Украйна може да докара до конфликт сред Русия и НАТО, съобщи Ройтерс.

" Надявам се, че те схващат защо приказват ", съобщи външният министър.

" Това, което се случва в този момент в света, е не толкоз обвързвано с Украйна, колкото с опитите за формиране на нов международен ред ", акцентира Лавров, съобщи ТАСС.

" Преди доста години, да кажем 10 години, западните ни сътрудници вместо да употребяват термина " интернационално право ", за чието ценене постоянно са призовавали през всичките години на битие на Организация на обединените нации, вместо да приканват за съблюдаване на интернационалното право, започнаха да изискват от всички да съблюдават международен ред, основан на правила, да изискват спазването на тези правила. А никой не се преценява с правила, тъй като такива не съществуват ", посочи съветският външен министър.      

Крайната цел на Запада е възобновяване на еднополюсния свят, сподели още Лавров. Западът желае да сдържа всички свои съперници - в този момент това е Русия, а идната цел може да е Китай, посочи той.

По концептуалните въпроси Европейският съюз загуби самостоятелността си и изцяло се сля с НАТО и Съединени американски щати, съобщи министърът.

 
Източник:БТА  
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР