Москва не изключва прекъсване на отношенията с Европейския съюз, ако

...
Москва не изключва прекъсване на отношенията с Европейския съюз, ако
Коментари Харесай

Русия заплаши да прекъсне отношенията с ЕС

Москва не изключва спиране на връзките с Европейския съюз, в случай че Брюксел наложи наказания, които ще слагат в риск сензитивните браншове на съветската стопанска система. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в изявление по YouTube.

"Ако това, което към този момент сме виждали, се случи още веднъж и ни бъдат наложени наказания, които основават опасности за нашата стопанска система, ще реагираме ", изясни Лавров.

"Да, ние не желаеме да се изолираме от света, само че би трябвало да сме подготвени за това. Ако желаете мир, подгответе се за война ", акцентира той.

В четвъртък представителят на съветското външно министерство Мария Захарова разгласи, че Москва предизвестява Брюксел да не постанова нови наказания против Руската федерация, тъй като ще получи симетричен отговор.

"Бих желала да предупредя нашите сътрудници от Европейски Съюз против следващата недомислена стъпка ", сподели Захарова, разяснявайки опцията за нови наказания против Руската федерация от Европейския съюз. "Неизбежно ще последва съпоставим отговор ".

Тя означи, че сходно решение на Европейски Съюз ще наподобява изключително цинично на фона на "тотално занемаряване от Брюксел " на нарушавания на правата на рускоезичното население и медиите в страните от съюза, както и на бруталното угнетяване на протестното придвижване в страните от Европейски Съюз.

"В световен мащаб всичко това е произвол в интернационалните връзки и ерозия на интернационалното право “, продължи Захарова. "Търсете разговор по наличните дипломатически канали, които постоянно остават отворени, работещи взаимни отстъпки, които ще подсигуряват баланс на ползите.

Bloomberg заяви в четвъртък, базирайки се на двама европейски дипломати, че Европейският съюз е почнал да разисква нови наказания против Русия във връзка със обстановката с рецензия на Кремъл Алексей Навални.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР